✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Očistite se od negativne energije

Mnogi od nas troše puno energije i vremena čišćenjem domova i ureda te izbacivanjem nepotrebnih stvari da bi napravili život i prostor jednostavnijim i efektivnijim. Iako čistimo prostor oko sebe, nepotrebne stvari se i dalje zadržavaju u našoj glavi. Zašto ne bi ove ljetne dane iskoristili i za izbacivanje nepotrebnih informacija i stvari iz glave i očistili negativnu energiju koju godinama nakupljamo?

negativne energije

Emocionalni otpaci

Svi nosimo u sebi razne vrste memorija i osjećaja koje dugotrajno oštećuju naš um. Srca nam mogu biti teška od osjećaja ljutnje, žalosti, gubitka i negativnih sjećanja. Mnogi od nas misle da je lakše zakopati ove osjećaje duboko u sebi, ponekad se i pretvarati da ih nema, nego se odlučno suočiti s njima i riješiti ih se. Naravno da suočavanje s negativnim osjećajima iziskuje vrijeme i hrabrost, ali se dugoročno isplati.
U današnjem svijetu ubrzanog ritma, unutarnji mir nam se ponekad čini kao luksuz. Možda i je tako, ali zašto mislite da baš vi ne zaslužujete i nemate vremena za taj luksuz? Čišćenje negativnih osjećaja je prvi korak za ostvarivanje unutarnjeg mira. Naravno da morate biti hrabri u tome, ali isto tako nije ni toliko teško započeti ovo novo putovanje. Krenite korak po korak i osjetit ćete koje su sve dobrobiti unutarnjeg čišćenja emocija.


Prvi korak- budite realni

Vrlo je lako od muhe raditi slona, odnosno preuveličavati probleme. Kada se nešto loše dogodi, odmah smatramo da je to apsolutna katastrofa. Mali financijski dug i neplaćeni račun nam odmah najavljuje bankrot, ako ostanemo bez posla smatramo da nikada nećemo pronaći novi, ako prekinemo s nekim mislimo da nikada nećemo upoznati srodno dušu. U svemu tome najvažnije je ostati na onome što se trenutno događa. Postoje razne opcije, rješenja i mogućnosti koje nismo ni razmotrili i koje mogu sve riješiti. Zato se držite problema koji se trenutno događa, pomirite se s tim, napravite najbolje što možete i opustite se.


Drugi korak-  pustite da se stvari same odvijaju

Možda vam se čini kao kliše, ali je zaista korisno. Pokušajte se opustiti i oduprite se želji za kontroliranjem jer ako se počnete opsesivno baviti kontrolom, zateći ćete se u neugodnoj situaciji u kojoj mučite sami sebe i okolinu. Zato pustite druge da žive svoj život i pustite događajima da se sami odvijaju svojim tokom. Na taj način ćete naučiti biti opušteniji u određenim situacijama i problemima.


Treći korak- moć oprosta

Osjećaj ljutnje, gnjeva i tuge prema onima koji su nas povrijedili, čak i želja za osvetom je u potpunosti prirodno, ali ne produktivno. Zato se zapitajte kome najviše štetite? Dok sanjate o osveti kome točno štetite? Sav taj bijes i ljutnja koja kipi u vama, tko će dobiti opekline od toga? Odgovor je vi, i samo vi. Osjećaj povrijeđenosti je dio života, kao i nepristojnost, odbijanje i bilo koji drugi loš tretman. Dovoljno su grozni sami od sebe tako da nema potrebe da ih zadržavate u sebi.
Opraštanje onima koji su vas povrijedili ne znači da ih pustite i složite se s njihovim lošim ponašanjem, ali znači oslobađanje vas od konstantnog ponovnog proživljavanja tih iskustava. Oprost je ultimativni dar koji dajete sami sebi i predstavlja duhovno putovanje prema slobodi i blagostanju. Ostavite da se karma suoči s osobama koje su vas povrijedile, a vi se oslobodite i uživajte u životu!


Četvrti korak- prestanite se brinuti

Danas je dan o kojem ste se jučer brinuli, i sve je sasvim u redu, zar ne? Ako ne vjerujete, napravite listu svih stvari koje vas trenutno brinu, stavite je negdje sa strane i ponovo pogledajte za mjesec dana. Koliko ste tih stvari zaista dogodilo? Šanse su da se možda dogodila jedna ili niti jedna stvar s popisa. Koja je onda poanta stalne brige? Uložite svoju mentalnu energiju u konstruktivno djelovanje a kad vam to ne uspijeva samo se opustite.


Peti korak- budite pozitivni

Svi sanjarimo o tome kakav će nam život biti u budućnosti, a najčešće su to negativna predviđanja o problemima, boli i neuspjesima. Zaustavite takvo sanjarenje i ponovo ga pokrenite ali u drugom smjeru. Kad god se uhvatite u negativnom sanjarenju pokušajte pokrenuti pozitivni scenarij. Razmišljajući pozitivno napravit ćete veliki korak prema stvaranju dobrih stvari u svom životu.
 
U mentalnom čišćenju je bitno da opustimo sve negativne emocije koje nam oduzimaju energiju i koje nas umaraju. Jedna od metoda koja će vam pomoći u ovih pet koraka je meditacija. Pronađite neko lijepo i mirno mjesto u prirodi, zatvorite oči i otpuštajte negativne emocije i punite ih sunčevom energijom i pozitivnim vibracijama. Osluškujte zvukove prirode i opustite se. Ako ne možete nikako otpustiti negativne osjećaje, sa savjetima i tarotom će vam u tome pomoći Universum line. Naš tim stručnjaka će vam pomoći i bit će te korak bliže sreći i blagostanju.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.