✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako povećati snagu volje i motivaciju

Što je snaga volje i kako nam može pomoći da dostignemo naše ciljeve? Kako povećati motivaciju da bi uspjeli?

Snaga volje nam daje dosljednost i kontinuitet da uspijemo i napravimo nešto dobro u životu. Bilo da je riječ o snazi da izađemo, jedemo zdravije, tražimo novi posao ili partnera, ona nam je svima potrebna da bi započeli proces onoga što želimo. Nedostatak volje i motivacije često ističemo kada jednostavno nismo još spremni i nismo čvrsto odlučili uvesti promjene u naš život.

povećati snagu i motivaciju

Što je snaga volje?

Snaga volje se definira kao spoj samodiscipline, samokontrole i dosljednosti. Ona je nešto za što vjerujemo da nas tjera da napravimo promjene u našem životu koje su nam potrebne da bi uspjeli ili da napravimo prve korake prema tome. Motivacija je esencijalni dio snage volje jer ako se ne osjećamo motiviranima nećemo imati snage da ostvarimo svoje ciljeve. Koliko ste samo puta rekli kako jednostavno nemate dovoljno snage da napravite ono što želite? Promjena tih riječi u "naći ću snagu da to napravim!" može imati pozitivan efekt na vaš stav. Nedostatak snage volje je pun negativnosti i često se koristi kao izgovor tako da se ne zamaramo nečim ili kada nismo u potpunosti sigurni u promjenu.
Ipak, svatko može imati snagu volje da ostvari ono što želi!


Kako možemo koristiti snagu volje?

Snaga volje se može koristiti u svim aspektima života. Na primjer, ako se želite hraniti zdravije, koristit ćete snagu volje da odolite slatkišima ili ostaloj nezdravoj hrani na koju ste "slabi" tako da na umu imate svoje ciljeve. Možete koristiti snagu volje i da napravite neku fizičku aktivnost koristeći se i energijom i motivacijom. Snaga volje je često nešto čime testiramo vlastite sposobnosti i može biti jednostavno te postati dio rutine i ponašanja koje koristimo svakodnevno. Snaga volje je ponekad jedino što trebate usvojiti da bi ostvarili ono što vam srce želi.


Kako povećati snagu volje?

Fokusiranjem na to kako živite svoj život i mijenjajući ono što mislite i osjećate u vezi toga može imati vrlo pozitivan efekt. Doznajte kako povećati snagu volje i vlastitu energiju da bi postali što više motivirani, dosljedni i disciplinirani.

Prehrana: naše tijelo treba zdrave i hranjive namirnice bogate proteinima te moramo jesti redovito da bi naš organizam osigurali s energijom dok smo budni. Zato svakako pijte najmanje 2 litre vode dnevno čime ćete izbaciti toksine iz tijela.

San: svima nam treba pristojna količina sna da bi naš organizam mogao normalno funkcionirati tijekom dana. Nedostatak sna može uzrokovati nedostatak energije a time i nedostatak snage volje.

Ciljevi: ako imate određene ciljeve koje želite ostvariti, pobrinite se da ne mijenjate previše stvari odjednom. Velike promjene u životu mogu biti jako stresne i nema potrebe da se preforsirate i dovedete u situaciju da se razočarate.

Energija: napravite svakodnevno neku sitnicu koja će vam pomoći da se fokusirate i opskrbite energijom za budućnost. Na primjer, slušajte smirujuću glazbu prije spavanja ili otiđite na yogu.

Nagradite se: povremeno se nagradite dok radite na približavanju svojim ciljevima. Na primjer, ako ste se počeli zdravije hraniti, odlučite se nagraditi ručkom s prijateljima jednom tjedno.

Vizualizirajte: tijekom mirnih trenutaka u danu zatvorite oči i vizualizirajte svoj krajnji cilj i zamislite kakav bi to pozitivan utjecaj ostavilo u vašem životu. Ako uporno vizualizirate cilj, prirodno ćete ga i dostići.


Zašto imamo nedostatak volje?

Nedostatak snage volje se događa onda kada nismo dovoljno motivirani i odlučni da napravimo one promjene koje su nam potrebne da dostignemo željeni cilj. To se često događa jer nam neki vanjski utjecaji u životu oduzimaju energiju. Zato je bitno ne stavljati na sebe dodatni teret i preforsirati se. Nedostatak energije je u potpunosti razumljiv kada smo premoreni, prezauzeti ili prolazimo kroz teško razdoblje. Opuštanje, zdravo hranjenje, dovoljno sna i pronalazak vremena za sebe je u današnjici težak ali ne i nemoguć. Iako imate manjak volje i motivacije, polaganim koracima i malim promjenama u životu ćete je polako povećavati i biti sve bliže cilju.

Ukoliko imate problema i mislite da vam ništa ne polazi za rukom, nazovite naše stručnjake koji će vam odgovarajućim tarotom pogledati gdje točno stojite i što vas čeka u budućnosti. Naravno i za sva druga pitanja na raspolaganju vam je vaš Universum line.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.