✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Magija boja i njihovo značenje

Biranje boje je puno više od izgleda i dojma. Boje su vrlo bitne te utječu na nas i našu okolinu. Zavirite u magiju boja te naučite o njihovoj važnosti, značenju i upotrebi kako bi osvijetlili život.

magija bolja značenje

Važnost boja

Boje su prisutne u svakom području našeg života. Upravo uređenje prostora u kojem živimo, radimo te odjeća koju nosimo najčešće ovisi o bojama koje nam se sviđaju. Stoga je vrlo bitno biti svjestan efekta koji boje ostavljaju na nas i naučiti kako ih kontrolirati i usmjeriti u pozitivnom smjeru. Boje utječu na našu energiju, kreativnost i raspoloženje. Svjesna manipulacija bojama je vrlo jednostavan, zabavan i snažan način da napravimo osobne promjene u životu.


Značenje boja

Svaka boja ima drugačije značenje, dar i energiju koju može donijeti vašem životu:

Crvena - energija, strast, seksualnost, snaga, moć, samopouzdanje, stimulacija
Narančasta - veselje, kreativnost, ispunjenost, uspjeh
Žuta - komunikacija, snaga uma, jasna viđenja, mudrost
Zelena - oporavak, prosperitet, sreća, plodnost, mladost, ljepota
Pplava - mir, san, mirnoća
Ljubičasta - mudrost, učenje, spiritualnost
Bijela - čistoća, mir
Ružićasta - ljubav, prijateljstvo, ljubaznost
Smeđa - dom, biljke, ekološka osviještenost

Navedene su osnovne karakteristike boja tako da ih možete koristiti po značenju za određenu svrhu. Ponekad ih želite miješati održavajući ravnotežu ili kako bi učvrstili neku karakteristiku, na primjer zelenu i narančastu za bolju financijsku situaciju ili ljubičastu i plavu za smirenost. Sve boje imaju nekoliko nijansi i u odabiru svakako pođite za osjećajima.


Boje u upotrebi

Nakon karakteristika boja, postavlja se pitanje kako ih koristiti praktično u životu? Prvo trebate započeti s vašom odjećom.


Odjeća

Da li znate da vam praktički svaka boja odgovara? Trebate samo birati nijansu i dobro kombinirati. Na primjer, možda ste uvijek do sada vjerovali da vas neka boja vizualno širi ili izgledate napasano ali koliko ste nijansi te boje probali? Možda vam više odgovaraju tamnije nijanse ili tople, pastelne note. Igrajte se i isprobavajte razne nijanse dok vam se ne svidi ono što vidite. Budite otvoreni za razne opcije i ne očajavajte ako vam neka nijansa ne pristaje uz lice jer je lako prebacite na suknju ili hlače. Odjevni prijatelj s kojim najviše možete utjecati bojama na raspoloženje je šal. To je dio odjeće koji lako možete skinuti i mijenjati i savršen je za svaku priliku. Pokušajte nabaviti šal u svim bojama tako da ujutro kada pomislite da danas morate biti smireni samo odjenete plavi šal, ili ako trebate brzo razmišljati žuti ili pak crveni za dodatnu energiju.


Uređenje

Boje zidova i pokućstva koji vas okružuju imaju vrlo snažan utjecaj u vašem životu. Mnogi igraju "na sigurno" s nijansama smeđe i bež boje iako bi trebali malo riskirati. Na primjer, ako želite da vaša spavaća soba bude prostorija u kojoj ćete se opustiti i smiriti birajte tople nijanse plave, ružičaste i zelene. Za učenje, kreativno razmišljanje i koncentraciju izaberite nijanse narančaste i žute. Crvena boja u spavaćoj sobi će pak potaknuti senzualnost, seksualnost i ljubav.


Detalji

Često nećete biti u mogućnosti napraviti velike izmjene boja koje vas okružuju, posebno ako je riječ o radnom mjestu. U tom slučaju možete nositi nakit odgovarajuće boje ili kamena da bi održavali željeno stanje uma. Također možete dotjerati vaš radni stol s predmetima koji vas smiruju i daju vam motivaciju, kao i s poludragim i dragim kamenjem.


Magija svijeće

Jedan od najjednostavnijih i najmoćnijih načina za privlačenje pozitivne energije i promjene koristeći boju je paleći svijeću te boje. Ukrasite svijeću trakom iste nijanse željene boje, upalite je i usredotočeno razmišljajte o onome što želite. Na primjer ako priželjkujete veselje i pozitivno razmišljanje u teškim situacijama izaberite svijeću narančaste boje. Ako trebate snagu i hrabrost da se suočite s nekim ili nečim izaberite crvenu svijeću, a za sreću zelenu. Kako svijeća izgara izrecite u sebi tri puta ono što želite. Gledajte plamen i zamislite da ste uspjeli u svom naumu. Ugasite svijeću, a ukrasnu traku vežite oko zapešća tako da vas prati sreća u onome što vas očekuje. Također, ako nešto u životu priželjkujete ili ste u teškom razdoblju te osim ovih savjeta vam je potrebno osobno čitanje iz tarot karata svakako nazovite Universum line jer smo upravo ovdje zbog Vas.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.