✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Mir za Božić - izbjegnite stres i paniku

Iako je "mir i dobra volja" mantra Božića, nerijetko se uoči blagdana osjećamo pod stresom i panikom. Kako da promijenimo krive osjećaje u ono što bi trebali osjećati za vrijeme Božića?

mir za božić

Mir počinje s vama

Kako postići mir kad ne možete pretvoriti svoju djecu u anđele i obitelj u srdačne ljude koji se nikada ne svađaju? Dobra vijest je da mir počinje upravo s vama. Svi se mi uzrujavamo zbog raznih događaja u kući i često poželimo imati magični štapić koji će instantno stvoriti mir, ali on je proces i putovanje. Napravite prvi korak i odlučite započeti ovo putovanje i uvijek ćete biti dio rješenja. Više od svega, osjećati ćete se dobro u sebi.


Budite svjesni početaka stresa

Stres počinje u malim situacijama kada se osjećamo anksiozno, na rubu, nespremno ili nezadovoljno. Reagirajte na ove unutarnje stresove, ali ne agresivno i vikom već se pokušajte smiriti na tihom mjestu koje će te usvojiti kao vlastitu oazu. Zažmirite, dišite duboko te otpuštajte stres i prihvaćajte smirenost. Upravo shvaćanjem ove tehnike i otpuštanjem stresa, naučiti će te održavati unutarnji i mir u kući.


Ne morate imati sve pod kontrolom

Sve i da niste osoba koja priređuje božićni ručak i zabavu, ako dođe do stresne obiteljske svađe ne morate odmah miriti situaciju. Nećete nikada postići unutarnji mir ako se previše prilagođavate i brinete o tuđim potrebama i osjećajima. Možete navući masku na sebe i praviti se da je sve u redu i da ste smireni ali unutarnje nezadovoljstvo će kad-tad izaći na vidjelo i nećete se osjećati dobro.
Umjesto interveniranja i smirivanja neugodne situacije skupite hrabrost i dozvolite drugima da rješavaju svoje nesuglasice. Ako su se članovi vaše obitelji posvađali to zaista nije vaš problem. Budite blagi, smireni i razumni jer je najvažniji faktor vaša unutarnja ravnoteža i mir.


Odbijte zauzeti stranu

Poznata vam je ova situacija- ljudi obožavaju ogovarati i prigovarati i već prije nego što ste čuli trač  počinjete klimati glavom i zauzimati nečiju stranu. Možda imate pravo kritizirati nekoga ali da li će to ikome pomoći? Sigurno ne! Možda ćete se u početku osjećati dobro ali kada dođe na red suočavanje sa situacijom vaš stav vas neće spasiti.
Svi volimo osjećati da smo u pravu ali da bi postigli unutarnji mir najbolje bi bilo da izostavimo taj element. Da li je zaista bitno tko je u pravo, a tko nije? Mir dolazi kada se različitosti mogu podići na višu razinu. Naravno da ćete ponekad trebati savjet, utjehu i suosjećanje ali za to je tu i vaš Universum line koji će vas poslušati ne zauzimajući ničije strane.
Što onda napraviti kada vam netko tko je prije računao na vašu potporu dođe s uobičajenim problemom? Nemojte im pametovati i sigurno nemojte pokušavati sami riješiti taj problem. Recite kako ju razumijete ali sugerirajte da nesuglasice riješi s osobom kojom ih vodi. Na taj način ćete biti puni podrške, a opet ćete maknuti sebe od stresa i raditi na svom unutarnjem miru.


Obećajte si mir

Svaki put kada čujete nešto uznemiravajuće bilo u vijestima ili kod kuće, radije se pokušajte smiriti a ne paničariti. Poželite mir, molite za mir te ga vizualizirajte. Mirno sjedite sa svojim novostečenim mirom par minuta i povežite se sa svojim unutarnjim ja.


Dijelite mir

Ovo jednostavno znači širenje dobrih vibracija, osjećaja i unutarnjeg mira prema svima. Kada prihvatite mir i počnete ga prakticirati svakodnevno, ne samo da ćete sebe biti zadovoljniji i sretniji nego ćete takav osjećaj širiti i na druge. Ako nikako ne možete preskočiti upletanje u obiteljske svađe jer smatrate da su postale osobne, pokušajte biti razumni u argumentima i vodite računa o svom miru. Za savjete, tarot i predviđanja smo tu i mi, Universum line, koji vam ujedno želi da vam Božić prođe u miru s najmilijima!

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.