✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ (3,49kn) - mob. 0,63€ (4,78kn) /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako poboljšati komunikaciju

U današnjici je uz svu tehnologiju vrlo lako komunicirati s nekim. Koliko god bili udaljeni od voljene osobe, postoji način da s njom komuniciramo. Problem nastaje kad tradicionalni oblik komunikacije u potpunosti zamijenimo s virtualnim.

poboljšati komunikaciju

U pretjeranoj gužvi današnjice ćemo radije nazvati prijatelja i pričati s njim telefonski, nego se naći na kavi i uživo popričati. Naravno da nam tehnologija omogućava da na taj način ne zapostavljamo prijatelje, ali koliko nam zapravo takav način komunikacije koristi dugoročno?

Upravo zato što je tehnologija zamijenila klasični oblik komunikacije, naša sposobnost razgovaranja i socijalizacije se unazadila. Danas sve možemo obaviti preko telefona i zbog toga nemamo esencijalnu potrebu izlaženja iz kuće koja postaje sigurna zona. U kojoj  mjeri prelazimo granicu, i kako virtualna komunikacija postaje problem?


Prijatelj koji treba pomoć

Ako cijeli život provedete tipkajući poruke i pričanjem preko telefona s obitelji i prijateljima, kada se vidite u živo i dalje ćete držati određenu distancu. S vremenom nećete osjećati duboku povezanost i teško ćete prepoznati kada im treba pomoć i kako se postaviti. Poslati poruku prijatelju koji ima problema s tekstom „Ako što treba pomoć, tu sam“ nije isto kao i otići do prijatelja i reći mu to uživo. Zato radije nazovite prijatelja i nađite se uživo jer ako ima problema, dobro će mu doći potpora, prijateljski glas i lice. Komunikacija u prijateljstvima je veoma bitna jer dokazuje da vam je stalo i da osoba može računati na vas u teškim trenutcima.


Komunikacija na poslu

Većina poslovne komunikacije se vrši preko e-mailova, poruka ili poziva. Poslovni život je prepun obaveza koje se trudimo obaviti najbolje što možemo. Problem s ovakvom komunikacijom na poslu je taj što ne čujemo ton osobe i mnoge stvari se mogu krivo shvatiti. Ukoliko prvobitni mail nije jasan, korespondencija dugo traje i jednostavnije rješenje je obaviti telefonski poziv ili se naći uživo. Većini zaposlenih osoba je jednostavnije rješenje pisati mail jer im nije ugodna verbalna komunikacija. Ne samo da je verbalna komunikacija brza, već i razvija našu socijalnu sferu i oslobađa nas straha. Zato uvijek ako imate priliku se radije odlučite na telefonski poziv ili na razgovor uživo. Također održavajte i usmenu komunikaciju sa svojim kolegama jer ćete na takav način stvoriti održati dobru radnu atmosferu.


Komunikacija u ljubavi

Komunikacija u ljubavi je ključna za uspjeh veze. Baza svake čvrste veze je dobra komunikacija. U vezi morate biti u mogućnosti jasno izraziti svoje emocije i osjećaje bez ikakvog straha. Isto kao što ih vi izražavate, vaš partner ih mora potvrđivati i isto osjećati za vas i biti u mogućnosti vam to pokazati i reći. Ako se vaša komunikacija svodi samo na neverbalnu, onda imate problema u vezi. Bez obzira koliko ste dugo s partnerom, temelj vaše veze mora biti razgovor i generalno dobra komunikacija. U vezi se morate osjećati dobro i nesputano za što vam je potrebna dobra komunikacija.
 
Komunikacija s prijateljima, obitelji i partnerom bi nam trebala biti prioritet u ovom prezaposlenom svijetu. Na kraju svega, oni su ti zbog kojih smo tu i koji se brinu o nama. Zato i mi moramo naći vremena i biti tu za njih. Virtualna komunikacija je promijenila naše ophođenje s ljudima i zbog toga ih često uzimamo zdravo za gotovo. Zato ako vam je stalo do nekoga, pokažite mu to na način da ga pozovete da se uživo vidite. Svaki razgovor uživo je puno bolji od virtualnog jer nam daje jasnu sliku. Osim zvučnosti glasa, za razgovor je jako bitan i tzv. „jezik tijela“ kojeg nikad ne može zamijeniti tekstualna poruka ili telefonski poziv. Zato uvijek dajte prednost razgovoru uživo, a neka vam komunikacija bude imperativ u životu. Ako ne možete nikako uskladiti obaveze ili ste se pogubili i ne znate kako više komunicirati na pravi način, nazovite Universum line u kojem će vam tim stručnjaka pomoći i navesti vas na pravi put!


Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.