✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako prestati uspoređivati se s drugima

Da li se uvijek uspoređujete s drugima bez obzira što radili? Kako postati dovoljno snažan i prestati se uspoređivati s drugima?

uspoređivati se s drugima

Živimo u svijetu u kojem su nam nametnuti određeni obrasci ponašanja i izgleda putem medija koji su glavni izvor komunikacije. Na televiziji susrećemo najbolje odjevene i najljepše voditelje koji nam nesvjesno postaju uzori pa nije ni čudno da se stalno uspoređujemo i pokušavamo se približiti što “idealnijem” obliku.

Kako onda možemo riješiti naše nesigurnosti i naučiti kako voljeti i cijeniti sebe te prihvaćati se onakvima kakvi jesmo, bez obzira na utjecaj okoline?


Pronađite unutarnju snagu

Zdravi način razmišljanja i samopouzdanja nam može pomoći u rješavanju problema. Kada smo svjesni sami sebe i cijenimo se, ne padamo u napast da se uspoređujemo s drugima.
Svi imamo unutarnju snagu i kvalitete kojih nismo ni svjesni. Zato je važno ponekad prelaziti granice i postavljati razne ciljeve da bi otkrili za što smo sve sposobni. Na taj način se možete ugodno iznenaditi i postati ponosni na sebe. Zato sastavite listu želja i zadataka te ih pokušajte obaviti. Na taj način ćete izgraditi bolje samopouzdanje i više ćete se cijeniti.


Pobjeđivanje nekada nije najbolje

Ne možemo pobjeđivati i biti uspješni u svemu. Život nije natjecanje već putovanje u kojem otkrivamo i učimo o sebi.
Može biti zdravo ako smo natjecateljski nastrojeni do određene mjere i to u karijeri, sportskim aktivnostima i napredovanju, ali može dosta utjecati u negativnom smislu na naš privatni život. Ako je vaš glavni fokus uvijek na pobjeđivanju, propustiti ćete puno iznenađenja i zabave na putu. Trebali bi ciljati na što bolja rješenja i ishode problema što ne znači nužno da ćete pobijediti ali ćete skupiti iskustvo na tom putu.


Obgrlite budućnost

Neuspjesi nas uče i inspiriraju. Jedan neuspjeh ne predviđa životni neuspjeh i razočaranja, već je lekcija. Uvijek je bolje pokušati i promašiti, nego ne pokušati uopće jer kako bi inače znali za što smo sposobni? Svi pogriješimo i doživimo neuspjeh u nekom trenutku ali upravo preko pogrešaka se učimo, stječemo iskustvo koje primjenjujemo u budućnosti, u uspjesima. Neuspjeh u stvari može naš budući uspjeh još više uveličati.


Budite inspirirani

Ako drugi oko vas uspijevaju i napreduju u svom životu nemojte se uspoređivati s njima. Umjesto uspoređivanja s njima, budite inspirirani i povucite snagu iz njihovih uspjeha. Ako su oni uspjeli, zašto mislite da vi ne možete? Učite iz njihovih priča i puteva koji su odabrali za uspjeh. Može vam pomoći da osmislite plan za budućnost, fokusirate se na ciljeve i ohrabrite se za nove stvari.


Odstranite prepreke

Pokušajte se riješiti misli da ne možete ništa postići u životu i postanite osoba koja može sve. Kada god se ukaže prilika za napraviti nešto, nemojte odmah pomisliti kako to ne možete. Umjesto toga počnite razmišljati pozitivnije i imat ćete veće šanse za uspjeh jer ćete pristupati drugačije problemima. Nemojte se zato uspoređivati s tuđim uspjesima jer će i oni u jednom trenutku doživjeti neuspjeh.


Izgradite samopouzdanje

Usredotočite se na građenje samopouzdanja prihvaćajući se i nagrađivati se za uspjehe koliko god oni mali bili. Prakticirajte nagrađivanje što češće i ohrabrit ćete se da pokušate što više novih stvari. Jednom kada se počnete osjećati sigurnije i puni samopouzdanja nećete imati potrebu uspoređivati se s drugima. Naučite se diviti tuđim uspjesima radije nego se uspoređivati s njima. Trebate se osjećati ugodno u vlastitoj koži i sa svojim sposobnostima. Jedina osoba koju trebate impresionirati ste vi sami. Ne morate se nikome drugome dokazivati.

Ako vam je i dalje teško i ne možete se prestati uspoređivati s drugima, Universum line tarot vam može pomoći u tome. Naši djelatnici će vam vrlo rado pomoći da pronađete pravi put prema sreći i uspjehu.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.