✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako započeti rješavanje obiteljskih problema

Da li imate obiteljskih problema? Ako ste odgovorili potvrdno, prvi korak pri rješavanju ovog problema je bolja komunikacija.

obiteljski problemi

Obiteljski problemi su vrlo česti i iako mogu biti vrlo stresni, ključ uspjeha i rješavanja je dobra komunikacija i zajedništvo. Nadmetanje između braće i sestara je u mlađoj dobi u potpunosti očekivano, ali kad nesuglasice iz djetinjstva ostanu prisutne u odrasloj dobi dolazi do većih konflikta. Jedan od najvećih razloga za nesuglasice su roditelji koji uspoređuju svoju djecu. Ono može izazvati osjećaj manje vrijednosti i duboko se zadržati u nama. U ovom slučaju su roditelji ti koji mogu otvoreno sjesti sa svojom djecom i razriješiti probleme koje su u principu sami izazvali. Ne bi se trebali uspoređivati s nikim, pa ni sa braćom i sestrama. Oni nam mogu biti uzor, ali ne i netko tko će u nama stvarati osjećaj manje vrijednosti, neuspjeha i ljubomoru. Roditelji trebaju stoga pustiti svoju djecu da prožive svoje djetinjstvo kako i treba, kroz igru i učenje.


Kada se djeca i roditelji ne slažu

Vjeruje se da oko 45% odraslih ne razgovara sa svojim roditeljima zato što im nešto prebacuju. Dijete koje god dobi bilo, želi imati svoju ulogu u obitelji i želi da se čuje i njegovo mišljenje. Posebno u dobi od 18 do 34 godina, kada se djeca formiraju kao odrasle osobe prihvaćene tako i u društvu, žele da se njihova mišljenja poštuju. Razlozi za obiteljske nesuglasice mogu biti razni, od neslaganja oko mjesta življenja, onoga što rade, studiraju, novčanih problema pa do nesuglasica oko izbora partnera. Roditelji trebaju napraviti korak unazad i pustiti svoju djecu da prožive i skroje život onako kako oni žele. Svoju djecu roditelji ne bi smjeli uspoređivati s nikim jer će na taj način naštetiti ne samo njihovom odnosu nego i njihovom samopouzdanju. Ako i rade pogreške, neka to sami nauče. Kada roditelji puste svoju djecu, imat će i bolji odnos s njima.


Kada su obiteljski problemi razorni

Ako pustite glavne obiteljske probleme da evoluiraju i dođu do točke gdje nema povratka, onda je vrijeme da djelujete što prije. I u ovom slučaju je komunikacija jedan od najvažniji faktora rješavanja problema. Velike nesuglasice, posvađani članovi obitelji i zamjeranja mogu razviti nezdrav odnos unutar obitelji i ogorčenost. Ako je već došlo do ovakvih ozbiljnih problema, ukoliko vam je stalo da se riješe, trebat ćete počet uvažavati jedni druge i poštivati ih. Obiteljska terapija je jedan od odličnih načina da naučite međusobno poštivanje i uvažavanje i dovedete komunikaciju na višu razinu. Uvijek ćete naći nešto zajedničko kroz komunikaciju jer ste ipak obitelj koja je fizički, mentalno i po osobnosti slična. Zato pokažite brigu jedni prema drugima, otvorite se emocionalno, slušajte članove s razumijevanjem i poštivanjem, sagledajte stvari na njihov način i obnovite obiteljsku vezu.


Savjeti za obiteljske probleme

Samo zapamtite da krv nije voda te da su ljudi s kojima imate problema ipak vaša obitelj. U obitelji se članovi brinu jedni za druge, vole se, poštivaju i uvažavaju, iako to ponekad ne pokazuju. Nemojte uspoređivati članove obitelji s drugima jer smo svi mi posebni i jedinstveni na svoj način. Naučite izbjeći svađu i ne upletati se u probleme te dajte drugima prostora da riješe sami svoje probleme i rade ono što žele. Pokažite poštivanje i uvažite tuđe aspekte. Pričajte pozitivno jedni o drugima, ne budite manipulativni i pokažite empatiju i dobru volju. Provodite što više vremena skupa i komunicirajte. Također, ohrabrite članove obitelji da slave uspjehe drugih.

Svi ponekad imamo problema s obitelji zbog raznih nesuglasica, užurbanog ritma života i stresa. Ponekad nemamo razumijevanja jedni za druge, a u tome najviše pate članovi obitelji. Dovoljno je dati im mali znak pažnje, upit, poziv i puno smo napravili jedni za druge.

Ako su nesuglasice u obitelji ipak izmakle kontroli i ne znate što bi napravili ili neki članovi nikako ne pokazuju razumijevanje jedni za druge, nazovite Universum line jer će naš tim stručnjaka raznim vrstama tarota otkriti u čemu je problem i rado vas savjetovati!

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.