✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ (3,49kn) - mob. 0,63€ (4,78kn) /min

Universum Line Tarot - Blog

Riješite se osjećaja krivnje

Krivnja je jedan od dekonstruktivnih osjećaja koji vas psihički i tjelesno umara. Kakva god ona bila, da bi dosegli sreću u životu i bili zadovoljni, morate je se riješiti. U tome će vam pomoći razumijevanje korijena krivnje, uloga religijskih uvjerenja i mana empatija. Tek nakon razumijevanja možete pristupiti iscjeljenju.

osjećaj krivnje

 
Korijeni krivnje

Mnogi od nas već od rođenja misle da su rođeni s osjećajem krivnje. Religijska uvjerenja naših roditelja mogu imati utjecaj na osjećaj krivnje te ponekad iako nismo ništa napravili, imamo taj osjećaj duboko usađen u sebi.

Možda vaš osjećaj krivnje nije toliko ekstreman, ali može biti suvišan. Na primjer, ako ste prekinuli ljubavnu vezu, nemojte stavljati krivicu isključivo na sebe. Isto ako imate goste koji nisu sretni, da li se u potpunosti krivite?

Takva stajališta mogu proizaći od osjećaja empatije i ljubaznosti. Zapitajte se zato da li osjećaj krivnje proizlazi iz toga da se previše poistovjećujete s drugima? Ili je to možda zbog nedostatka samopouzdanja? Možda se jednostavno osjećate krivima i loše u vezi samog sebe.

Razmislite odakle dolazi vaša krivnja. Prvo morate shvatiti da li vaša krivnja ima neki pravovaljani razlog. Ako ima, imajte na umu da shvaćanje krivnje ozbiljno i mučenje sebe s krivnjom nije ista stvar. Kada shvatite krivnju otvorit ćete put prema razrješavanju i oslobođenju.


Religijska uvjerenja

Neke religije su bazirane na krivnji i učenju da postoji nešto zlo u svijetu i čovječnosti. Zemlja i sve što je stvoreno je kreacija ljubavi, a ne krivnje. Ljudi su ti koji uništavaju kreaciju ljubavi.

Ako prepoznate da vaša krivnja proizlazi iz duboko usađenog religijskog vjerovanja, pomoći će vam reflektiranje na ljubav. Zaboravite na dogme i strahove koji su usađeni i prestanite zamišljati da morate osjećati krivnju zato što postojite. Širite osjećaj ljubavi zbog kojeg ste tu, a ne krivnju.

Osjetite toplinu ljubavi koja ispunjava svijet i neka vas ona uvijek inspirira. Na taj način ćete osjećati ljubav, a ne krivnju te ćete biti sretniji.


Empatija

Kada je nekome loše, pogotovo vašem bližnjem, sasvim je prirodno osjećati empatiju prema njemu. Ako preuzmete krivnju na sebe, nećete pomoći osobi koja se osjeća loše. Možda kada se netko osjeća ljuto, poniženo, razočarano i tužnu, jednostavno „pokupite“ iste osjećaje. Osjećaji mogu ostati oko vas poput oblaka i zbog njih se možete osjećati teško. Iako analizirate situaciju i očigledno nije vaša krivica, osjećate da morate to popraviti.

Ako se prepoznajete u ovome, morate promijeniti način razmišljanja i sagledavanja situacija. Umjesto da poprimite sve negativne osjećaje koji vas okružuju, odbijte ih. Vizualizirajte sferu oko sebe koja odbija ove osjećaje i štiti vas. Radite na tome da ostanete smireni u svakoj situaciji, a u tome vam može pomoći zamišljanje mirnog i lijepog mjesta.

Trebate misliti i na sebe. Lijepo je suosjećati zbog nekoga, ali što je s vašim osjećajima. Što empatija radi vama i kako se zbog nje osjećate? Zašto ne bi bili mirni i sretni i ne osjećali se krivim zbog toga? Ako otpustite krivnju i prihvatite ljubav, i drugi oko vas će se osjećati bolje. Nemojte se kažnjavati nego šaljite pozitivne vibracije.


Iscjeljenje

Bilo da se osjećate krivima bez razloga ili sa zaista dobrim razlogom, ono konstruktivno što možete napraviti je širiti ljubav i iscjeljenje. Zapalite mirisnu svijeću, gledajte plamen i umirite um. Zapitajte što god vam pada na pamet i tražite blagoslov i iscjeljenje.

Zamislite da svjetlost raste u vašim prsima u onoj boji kojoj želite. Pustite da svjetlost postane sve svjetlija i pošaljite je osobi koja je nesretna. Zamislite osobu kojoj ste poslali svjetlost nasmiješenu i pitajte iscjeljenje za nju.

Kada ste ovo prakticirali toliko puta i osjetili ljubav, apsorbirajte tu svjetlost te afirmirajte sigurnost i zahvalnost. Tražite blagoslov i udahnite duboko par puta. Također afirmirajte da ste sretni i voljeni. Svaki put kaka vas uhvati osjećaj krivnje, prakticirajte ovaj ritual jer je on pozitivna akcija na negativnu te vam može samo pomoći.
 
Ukoliko se ne možete riješiti osjećaja krivnje jer je on duboko usađen u vama ili ste zaista napravili nešto za što smatrate da je grozno, nemojte se mučiti i nazovite vaš Universum line. Naši stručnjaci će vam raznim oblicima tarota i savjetima pomoći da se riješite osjećaja krivnje i budete sretni, voljeni i zadovoljni.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.