✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Proslavite romantično Valentinovo

U zraku se danima osjeća uzbuđenje i romantika, a trgovine su pune čokoladama, cvijećem i srcima. Lijepo je ako sanjate o savršenom Valentinovu, ali ove godine napravite nešto novo što će te pamtiti.

valentinovo srce

Pročitajte u tekstu o:

  • porijeklu Valentinova
  • tome kako da budete realniji
  • planiranju
  • iskrenim željama
  • ljubavi prema sebi
  • načinima kojima dokazujete ljubav
  • istraživanju alternativa
  • smijanju


Porijeklo Valentinova

Tradicija sv. Valentina najvjerojatnije potječe još od antičkog doba. Prema legendi je sv. Valentin pisao ljubavna pisma svojoj ljubavi na zidovima tamnice u kojoj je čekao smrt. Zbog toga blagdan nosi njegovo ime, iako se za ovo vrijeme vezuju i duge tragične ali ljubavne priče.

Rimska gozba Lupercalia u kojoj su svećenici boga Pana trčali ulicama i udarali ljude kozjom dlakom se odvijala 15. Veljače. Vjerovalo se da su ive manifestacije dobre i da povećavaju plodnost.

Veljača je uvijek predstavljala mjesec ljubavi i plodnosti, ali ljubav je nešto što moramo prakticirati svaki dan. Svejedno neka vam ovo Valentinovo bude posebno, a nakon njega nastavite sa širenjem ljubavi svaki dan.


Budite realni

Ovo možda ne zvuči kao inspirativni savjet, ali je najvažniji. Ako imate nemoguća očekivanja naravno da ćete se razočarati. S druge strane ako ste osjećajni ali pozitivni, stvari možda ispadnu i bolje nego što ste očekivali.

Sjetite se da je vaš partner ista osoba svih 365 dana u godini i zasigurno neće od Valentinovskog izlaska napraviti ljubavni film. Ako vaš partner generalno nije romantična osoba, možda čak i zaborave da na Valentinovo. Možda ćete u tim situacijama trebati vi prvi inicirati.

Ako ste samci i nadate se buketu cvijeća ili misterioznoj ljubavi, ponovo se možete razočarati.  Ako ne dobijete ništa, to ne mora značiti da nikoga nije briga za vas. To samo znači da iz nekog razloga niste dobili poklon za Valentinovo.

U kojoj god se situaciji nađete, nemojte previše očekivati. Ipak se radi samo o jednom danu, dok se ljubav treba iskazivati i ostale dane.


Isplanirajte dan

Ako je vaša druga polovica već rezervirala restoran i isplanirala ljubavnu večer, realno nemate što planirati, a ako to nije slučaj onda vi preuzmite inicijativu. Ako nemate novaca za večere u restoranu, možete sami napraviti u toplini doma ukusnu večeru uz svijeće.

Ako ste samci i niste zadovoljni s tim, onda definitivno morate isplanirati večer. Izađite s prijateljima koji su također samci. Zabavite se i možda upoznate svoju ljubav.


Izrazite svoje želje

Zar ne bi bilo lijepo kada bi vaš partner mogao čitati misli? Mnogi od nas sanjaju savršenu srodnu dušu koja će instinktivno ispunjavati sve naše potrebe. Međutim čak i kod takvih srodnih duša se mogu dogoditi nesporazumi.

Nemojte riskirati razočaranje tako da ćete pretpostavit da će vaš partner razumjeti sve nagovještaje koje mu ostavljate. Vrlo je jednostavno shvatiti neke stvari krivo. Ako nešto zaista želite, to i recite svom partneru.


Volite sebe

Svaki problem u vezi se puno bolje rješava ako volite sebe i imate samopouzdanja. Što god planirali za Valentinovo, pobrinite se da je aspekt ljubavi i poštivanja prema sebi također uključen.

Jedan od najvažnijih aspekata Valentinova je da se sjetite da ste vrijedni i voljeni. Zato nek vam Valentinovo bude podsjetnik i na vlastite kvalitete.


Izrazite ljubav

Za Valentinovo je prirodno da očekujete neke stvari, a osjećati se voljeno i izraziti ljubav je jedna od njih.

Pažljivo razmislite što bi se svidjelo vašem partneru. Kako mu možete dokazati svoju ljubav i začiniti dan ljubavlju? Napravite partnera sretnim i primijetit ćete kako se i vi osjećate bolje.


Uživajte

Valentinovo možete obilježiti na bezbroj načina. Prošetajte zajedno, otiđite u kino, rezervirajte masažu, plešite, nasmijavajte se, planirajte budućnost… Mogućnosti su bezbrojne.

Valentinovo je prigoda da zavirite dublje u svoju vezu, uživate zajedno i slavite svoju ljubav. Budite zato iskreni jedan prema drugom u vezi svojih želja.


Smijte se

Poznato je da blagdani i prigode izazivaju stres kod parova zbog velikih očekivanja i tenzija. Ne dopustite da vam ove godine i Valentinovo bude takvo. Budite nasmijani i bez stresa. Ako ste zajedno zašto je bitno kako ćete provesti Valentinovo. Bitno je da se volite i da učvrstite svoju vezu što god radili!

Ove ideje mogu vam pomoći da provedete nezaboravan dan, ali ponekad problemi s vezama mogu biti nadmoćne i trebate više podrške. Srećom, tu su uvijek dostupni naši tarot majstori, stoga dajte sebi najbolje Valentinovo što je moguće, pozivom Universum line tarot linije.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.