✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako održavati međusobno povjerenje

Povjerenje je jedna od najvažnijih stvari u odnosima i bez njega ga ne možemo dalje razvijati. Imati povjerenja u nekoga znači više od održavanja obećanja i više od zaljubljenosti. U ljubavnoj vezi ili bilo kojem drugom odnosu je međusobno povjerenje temelj na kojem gradite prijateljstvo i ljubav.

međusobno povjerenje

Često kršenje obećanja dovodi do toga da partner, član obitelji i prijatelji gube povjerenje u vas. S toga nemojte žuriti i obećavati nešto za što niste sigurni da možete ispuniti. Budite realistični jer će te više razočarati voljenu osobu ako ne ispunite obećanje, nego da ste mu odmah objasnili kako niste sigurni da li to možete napraviti. Imajte i na umu da se situacije mijenjaju, pa popričajte s osobom i zajedno dođite do rješenja.


Budite suosjećajni

U svakom ljubavnom odnosu, pa i drugima, vaš partner treba imati mogućnost da vam povjerava svoje strahove i želje bez problema te da se ponaša nesputano i vi ga takvog prihvaćate. Žele vam iskazati svoje osjećaje i znati da ćete ih poslušati, dati im pažnju i biti uz njih.

Pokušajte se staviti na njihovo mjesto, razumjeti njihove osjećaje iako možda vjerujete da nije tako i da nisu u pravu. Na taj način ćete pokazati da vam je zaista stalo i da brinete o njima.

Jednom kada partner stekne povjerenje u vas i zna da ste na njegovoj strani, onda možete sugerirati rješenja i predložiti najbolji način po vašem mišljenju. Potom nemojte nikako misliti da trebate popraviti problem. Dovoljno je da ih saslušate i date im potporu jer će oni sami riješiti problem.


Budite dosljedni

Na početku svake veze želimo se iskazati u najboljem svijetlu. Kako vrijeme ide dalje osjećamo se opuštenije, ponekad i previše. Možemo pokazati i našu lijenost, ne brigu, loše raspoloženje i sve jer nitko nije savršen, ali moramo održavati stabilnost kako bi partner se mogao pouzdati u nas i razumjeti nas.

Zato budite iskreni oko stvari koje volite i u njima uživate. U redu je i da ne volite sve iste stvari, i zbog toga se nemojte pretvarati da volite ono što i vaš partner.  U vezama je važan i kompromis te je normalno da ponekad udovoljite partneru pa radite ono što on želi, te da on udovolji i vama. Na taj način možete otkriti i nove stvari koje vam se možda svide, a i zavoljeti nešto što do sada niste. Svakako, nemojte lagati i odmah položite karte na stol.

Još važnije je da ste od početka iskreni o svojim ciljevima u životu, zajedničkom životu i idealima. Ako je na primjer vaš partner ekološki savjestan ili se bori za prava životinja, a vi niste zainteresirani, svejedno pažljivo poslušajte njegove argumente prije nego što date svoje mišljenje. Također, ako i vi imate neka duboka uvjerenja, podijelite ih iako možda ne mislite da će se vaš partner složit s vama. Važno je da se vi i partner zaista dobro poznajete jer ćete samo na taj način steći međusobno povjerenje i izgraditi čvrstu i stabilnu vezu.


Imajte razumijevanja

Povjerenje se ne gradi uvijek na jednostavnoj, prostoj istini. Važno je razlikovati stvari koje moramo izreći partneru na glas od onih koje ćemo zadržati za sebe kako ne bi narušili vezi. Na primjer, ne trebate svaki dan izjavljivati sve svoje osjećaje koji su vas proželi, bilo pozitivne i negativne. Posebno ako ste se u jednom trenutku osjećali nesigurno u svoju ljubav, te se razuvjerili.

Slično, ako je vaš partner nesiguran i često vas preispituje o bivšem partneru, razuvjerite ga. Iako možda i jeste u dobrim odnosima, to je jedno poglavlje vašeg života koje sada pripada prošlosti. Sada volite drugu osobu i stvarate drugu, novu priču. Uspoređivanje vas neće dovesti nikuda.

Potrebna je mudrost, dobrota i razumnost da budete iskreni na relevantan način. Imati dobar način i „takta“ je nešto što će vas odvesti prema pozitivnosti, iskrenosti i ljubaznosti i održavati vašu vezu.


Njegujte povjerenje u sebi

Na kraju svake veze iskoči uvijek isto pitanje- kakve vi osjećaje imate prema sebi? Da li se sviđate sami sebi i vjerujete si? Da li si dajete truda da nađete prioritete i uvjerenja? Da li se držite principa koji su vama bitni, a ne ljudima oko vas? Ako osjećate da imate osobni integritet dati ćete partneru nešto stvarno na što se može osloniti, iako se u svemu ne slaže s vama.


Nedostatak povjerenja

Često u vezama nastaje problem kada izgubite povjerenje jedan u drugog zbog raznih neriješenih problema. Ako održavate dobru komunikaciju i slijedite navedene savjete izgraditi ćete snažnu i dugu vezu u kojoj ćete oboje biti sretni. Često nastane problem zato što u stvari izgubite povjerenje u sebe. U tom slučaju morate si dati vremena i razmisliti što je uzrokovalo nedostatak povjerenja i samopouzdanja. U tome vam može pomoći i Universum line s timom uhodanih tarot stručnjaka koji će vam otvoriti novi put razumijevanja sebe i pomoći vam održati stalnost i dobre odnose.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.