✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako prevladati osjećaj bezvrijednosti i steći samopouzdanje

Nedostatak vjere u vlastitu sposobnost i postupke je povezan s niskim samopouzdanjem i sve češće je prisutan kod ljudi. Takav negativan pogled na sebe i svijet nije dobar jer dovodi do nedostatka motivacije, zatvaranja i naposlijetku odustajanja od sebe samog. Uz osjećaj bezvrijednosti javljaju se i druge emocije poput srama, bijesa i straha što nakon dužeg perioda dovodi do depresije i osjećaja nesposobnosti. Ako omalovažavate sebe može vam se dogoditi da cijeli život ostanete u pozadini bez motivacije da napredujete jer vas takvo stanje dovodi do toga da prešućujete svoje ideje i sposobnosti zbog lošeg mišljenja o sebi.

steći samopouzdanje

Pokušajte prepoznati kada ste počeli sumnjati u sebe i svoje sposobnosti i zbog čega se to dogodilo

Kada primjetite da imate negativno mišljenje o sebi, vratite se u mislima par koraka unazad i pokušajte otkriti što vas je dovelo do tog stanja. Najčešće takva razmišljanja potaknu događaji i traume iz djetinstva poput uspoređivanja s braćom i sestrama ili krivim postupcima roditelja koji ne dozvoljavaju djeci da budu slobodni.

Ponekad sasvim nesvijesno zapamtimo te riječi i postupke koji nas prate kroz život i stvaraju nam negativan pogled na sebe i svijet oko nas te nas na taj način doslovce zadržavaju i ne dozvoljavaju da napredujemo.


Suočite se s prošlošću i ostavite je iza sebe

Ono što vam se dogodilo u prošlosti i što je u vama pokrenulo takvo negativno razmišljanje, neka ostane u njoj jer vam nije više potrebno. Suočite se s tim što vas sputava i stvara osjećaj manje vrijednosti i zatvorite vrata negativnim razmišljanjima kojima ste previše pridodavali pažnje. Radije iskoristite tu dragocjenu energiju za budućnost.


Promjenite odnos prema sebi iz osjećaja bezvrijednosti u osjećaj vrijednosti

Naravno, ovo nije problem koji ćete rješiti preko noći i trebat će vam vremena da izgradite samopouzdanje i promjenite svoje misli u pozitivne.

Pomognite svom umu da izgradi novi pogled na svijet koji će prihvatiti vašu vrijednost. Svi smo mi jedinstveni s posebnim sposobnostima i talentima. Tako ste i vi osoba koja ima svoju veliku vrijednost i donosi život i novu perspektivu svijetu.

Da bi uspijeli u promjeni mišljenja i bili pozitivniji:

  • bavite se onime što volite i što vas veseli ali pritom ne zaboravite da nemožete biti izvrsni u svemu i zbog toga se usredotočite na ono što vam ide najbolje
  • brinite o svom zdravlju i redovito vježbajte jer na taj način lučite hormone sreće
  • zdravo i redovito se hranite
  • pišite dnevnik s pozitivnim mislima koji će vam pomoći da stvorite bolju sliku o sebi

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.