✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ (3,49kn) - mob. 0,63€ (4,78kn) /min

Universum Line Tarot - Blog

Pronađite unutarnji mir

Život je ponekad težak i zahtjevan. Dnevne obaveze, kojih je sve više i više vam mogu stvoriti pomutnju u glavi i iscrpiti tijelo. Zbog užurbanog ritma života se ponekad čini da je san luksuz. Bez obzira na sve, moguće je pronaći unutarnji mir prakticirajući sljedeće korake:

  • pazite na svoje tijelo
  • nemojte raditi više stvari odjednom
  • pustite da vas priroda liječi
  • meditirajte
  • prestanite se uspoređivat s drugima
  • budite zahvalni

unutarnji mir

Pazite na svoje tijelo

Možda osjećate da je sve u glavi i ako zadržite pozitivan stav će se sve promijeniti. To je u velikoj mjeri točno ali nemojte zaboravit da su naše tijelo i duh jedno. Ono što utječe na jedno, utječe i na drugo. Ako ne pazite na tijelo, vaš um će se također boriti.

Prvo što vam treba je dovoljno sna. Svi smo različiti, ali minimum sna koji nam treba je sedam sati. Ako se često osjećate umorno tijekom dana, to je zato jer ne spavate dovoljno tijekom noći. Nedostatak sna će također uzrokovati lošu koncentraciju i razdražljivost. Ako loše spavate duži period mogu se javiti i ozbiljniji problemi poput općenite negativnosti, anksioznosti pa čak i paranoje.

Da bi to sve spriječili potrudite se što više boraviti na svježem zraku, redovno vježbati, paziti na prehranu i dovoljno spavati. Kako ćete imati bolju kvalitetu života, bit ćete i sretniji.


Nemojte raditi više stvari odjednom

Multi-tasking je postao mjerilo ozbiljne, zauzete i važne osobe. Međutim, našem mozgu je teško raditi dvije stvari odjednom i kada to radimo, povećava razinu stresa u tijelu.

Što god se tražilo od vas, morate razumjeti da ste samo čovjek i možete raditi jednu stvar odjednom. Ako nešto i odgodite, svijet neće propasti. Zato radije napravite listu obaveza po prioritetima, ugasite mobitel ako je potrebno i krenite. Kako jedan zadatak napravite, prekrižite ga i krenite dalje. Na kraju dana pogledajte svoju listu i vidjet ćete koliko ste bili produktivniji i riješili mnogo toga.


Pustite da vas priroda liječi

Priroda je odličan terapijski centar za tijelo i um. Svako drvo, park, šuškanje vode, brdo će vas smiriti. Čak i miris povjetarca može nahraniti vašu dušu.

Nemojte ostavljati kontakt s prirodom za vikend kada ćete vjerojatno boraviti i više s obitelji. Pokušajte održavati privatan kontakt s prirodom svaki dan, najmanje dvadeset minuta.

Ako možete, sjednite tako da leđa naslonite na drvo. Budite svjesni kontakta s prirodom i samo uživajte u umirujućem osjećaju.

Ako provodite skoro cijeli dan zatvoreni u uredu, izađite malo u prirodu predvečer. Sumrak može biti vrlo umirujući i opuštajući. Ako ništa od ovoga nije moguće jer živite u prenaseljenom betonskom dijelu grada, nabavite biljke koje su pogodne za stan. Samo dodirivanje biljaka i fokusiranje na njih će vas opustiti.


Meditirajte

Meditacija nam pomaže da u stresnim situacijama ostanemo mirni i bez pritiska. Ako ne možete pronaći vrijeme ili imate jedan od onih umova koji se nikako ne može ugasiti, meditacija može biti jako teška.

Kada shvatite da meditacija nije podizanje uma na više stanje, već odmaranje uma, postat će vam puno prirodnija i lakša.

Meditirati možete i pet minuta, možete uz nju upaliti glazbu koja vas smiruje ili pustiti snimku vođene meditacije. Možete stajati ili sjediti u udobnom položaju, pa čak i šetati. Bitno je da se smirite i postajete svjesni okoliša.

Nađite koji vam tip meditacije najviše odgovara s obzirom na svoje obaveze i vas. Ne brinite se ako vam misli odlutaju tijekom meditacije. To je sasvim normalno. Samo se opustite i pokušajte ih smiriti.


Prestanite se uspoređivat s drugima

Jedna od najstresnijih stvari koje možete napraviti je uspoređivati se s drugima. Kako ćete naći unutarnji mir kad se natječete s ljudima za koje se bojite da su bolji od vas?

Svi smo na putovanju. Svi smo unikatne duše, kojima je darovan život da bi uživali i učili. Materijalni uspjeh nije indikacija uspješnog života, već unutarnji mir i zadovoljstvo samim sobom.


Budite zahvalni

Osjećaj zahvalnosti duboko liječi dušu i pronalazi put do unutarnjeg mira.

Svaki dan započnite fokusirajući se na ono na što ste zahvalni. Odaberite svaki dan po tri stvari, i polako ih iz dana u dan proširujte. Na taj način ćete više vjerovati u sebe i otkriti kako se sreća nalazi u malim stvarima.

Reklo bi se da je tajna života brinuti se o svom tijelu, dopustiti prirodi da nas liječi, ne uspoređivati se s drugima, meditirati i biti zahvalan, ali što ako prolazite turbulentnu fazu života i nije vam lako se usredotočiti na ove stavke? Tada vam mogu pomoći Universum line tarot majstori koji imaju dugogodišnje iskustvo u tarotu i sigurno će vam svojim čitanjem iz tarot karata pomoći da postignete sreću.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.