✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

zauzeti se za sebe

Naučite kako se zauzeti za sebe

Da li se često osjećate kao nečiji otirač? Osjećate kao da svi u vama vide nekoga na koga mogu frustrirano istresti svoje probleme, a vi se ne znate suprotstaviti? Kako možete promijeniti tu naviku?

Počnite prakticirati sljedeće kako bi postali čvršći i više se poštivali:

 • zašto želite mir pod svaku cijenu?
 • počnite shvaćati svoje postupke
 • slušajte se
 • zamislite rezultate
 • ponovite svoje stajalište
 • pronađite svoju snagu
 • budite u krivu
 • pronađite svoj put


Mir pod svaku cijenu?

Neki će vam ljudi reći kako je nabolje imati miran život. Nije vrijedno zauzimati se za sebe i lakše je složiti se sa svima nego se svađati. To može biti istinito ako su u pitanju sitnice, ali kada je riječ o velikim problemima, cijena mira može biti visoka.
Ako stalno odustajete, možete se uvjeriti da time stvarate mir ali platit ćete ga sa frustracijom ii gubitkom energije. Možete se osjećati depresivno ili bez snage. Tako da mir koji dobivate u stvar i nije neki mir.
Pravi mir dolazi od unutarnje ravnoteže. Oslobodite se kontrole drugih i osjetit ćete što je pravi unutarnji mir.Zašto se ne zauzmete za sebe?

Ako zaista želite promijeniti naviku odustajanja, onda je važno da shvatite zašto to radite?

Nemojte pretpostavit da to radite jer ste slabi. Zapitajte se da li to radite jer:

 • se osjećate nesigurno u sebe?
 • previše marite za osjećaje drugih i ne želite ih uzrujati?
 • zadovoljavanje drugih vam je prešlo u naviku jer želite da im se svidite?
 • lijeni ste i ne da vam se svađati
 • bojite se onoga što bi se moglo dogoditi

Nekoliko tezi poviše se sigurno može prenijeti na vas. Osim ovih, zapišite sve vaše misli I strahovi koji vas koče da budete ono što jeste.Slušajte sebe

Možete mariti za druge, poštivati njihove želje i ne uzrujavati ih, ali što je s vama? Zaustavite se nakratko i promislite da ste i vi važno ljudsko biće, s potrebama i osjećajima. Što kažete na to da budete malo nakloni sebi?
Koji bi savjet dali da ste sami sebi najbolji prijatelj? Zapišite sve dobre savjete koje možete smisliti, a kada se nađete u prilici da se morate zauzeti za sebe, zamislite da taj dobar prijatelj stoji iza vas I dalje vam potporu.Zamislite rezultat

Ako se bojite rezultata, smirite se i zamislite sve pozitivne stvari koje mogu proizaći iz ovoga. Da li će stvarno biti grozno se zauzeti za sebe? Da li je bilo koji ishod bolji nego slaganje s onim što drugi žele?
Ako vas maltretiraju, zapamtite da su zlostavljači nesigurne osobe koje kontroliraju druge da bi sebi bili moćni. Što imate za izgubit ako se suprotstavite takvoj osobi? Zamislite kako je osjećati se slobodno?
Zamišljanje pozitivnog ishoda je možda teško ali malo po malo će vas ojačati i dozvoliti vam da povjerujete u sebe. Zapamtite da imate tu moć da promijenite život.Ponavljajte

Iako se nije nužno svađati da bi se izborili za sebe, bit će situacija kada ćete morati. Ne morate imati odgovor na sve. Bolje je da predvodite razgovor i istaknete svoje stajalište. Recite što imate i to jasno i čvrsto.Snažniji ste više nego što mislite

Možete vjerovati da vas svi vide kao slabu ili ranjivu osobu te se možete osjećati strah i nespremnost, ali drugi vas ne gledaju na takav način. Ako se odlučite držati čvrsto i dignute glave svi će vas doživljavati kao snažnu osobu.
Svi smo ranjivi i bojimo se s vremena na vrijeme, stoga niste ništa slabiji od drugih. Ponašajte se kao da ste snažni i upravo takvi ćete i postat.Pronađite svoj put

Ako vam nešto zaista vrijedi i to želite, onda to i napravite. Zauzimanje za sebe ne znači dokazivanje tko je u pravu ili pobjeđivanje.
Ne morate se nikome opravdavati jer nije bitno što drugi kaže i niste obavezni nikoga slušati.

Jedini kojeg morate slušati i čije mišljenje bi vam trebalo biti najvažnije ste vi sami. Ponekad je teško postati sam sebi najbolji prijatelj, pogotovo ako ste duže vrijeme proveli tako da ste sami sebi bili neprijatelj. Iako je to težak put, ne morate ga proživljavati sami. Pitajte pomoć obitelji i prijatelja, a kao dodatna podrška na tom putu će vam biti Universum line - tarot majstori koji će vas savjetima stručnjaka i tarotom odvesti na pravi put prema sreći.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.