✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ (3,49kn) - mob. 0,63€ (4,78kn) /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako vratiti kreativnost i motivaciju u životu i na poslu

Sasvim je prirodno doživjeti manjak kreativnosti i blokadu u nekim periodima u životu ali ponekad ovo stanje može dovesti do odgađanja posla i sumnjanja u svoje sposobnosti. Svima se dogodi manjak motivacije bar jednom i srećom postoji nekoliko načina kako se trgnuti i vratiti kreativnost. Ono što trebate napraviti je proširiti svjesnost, vjerovati i biti otvoreni prema novim izazovima.

kreativnost i motivacija posao

Ovo su neki od savjeta i aktivnosti koji vam mogu pomoći da se vratite u normalu kada zapnete:


Krećite se

Svi znamo da se trebamo kretati da bi ostali zdravi i u dobroj formi, ali i biti motivirani i kreativni. Različite vrste kretanja stimuliraju različite dijelove našeg mozga i pokreću energiju oko nas. Ne postoji univerzalna vrsta tjelovježbe za poticanje kreativnosti pa ćete morati isprobavati što vas osobno najviše stimulira. Svakako pokušajte s plesom, yogom, hodanjem, istezanjem i tai chijem. Odvažite se i probajte nešto što vam nije bilo ni na kraj pameti te zabilježite kako je utjecalo na vašu produktivnost.


Dobro spavajte

Mnogi od nas uz ritam današnjice ne spavaju dovoljno. U dobu razvijene tehnologije kada nas bombardiraju pozivima i porukama, podsvjesno mislimo kako moramo biti dežurni od 0 do 24 sata i ponekad ne dozvoljavamo svom umu da se odmori. Nedostatak sna itekako može dovesti do manjka motivacije i kreativnosti zato pazite da se dobro i kvalitetno naspavate. Također ako loše spavate tijekom noći, postavite popodne alarm na pola sata i kratko odrijemajte da se odmorite i vratite si energiju. Drijemajte najviše do dva sata, tako da ne uđete u duboki san. Ovakav način ima odličan efekt instant energije i nakon njega se osjećate puno bolje i odmornije.


Pričajte

Freud je često definirao savjetovanje i psihoterapiju kao „lijek pričom“ te se ova metoda i danas preporučuje za rješavanje mnogih problema i blokada. Naravno, ne trebate imati ozbiljne probleme i odlaziti na terapije da bi ovo primjenjivali. Dovoljno je da otvoreno popričate s obitelji, prijateljima i bližnjima. Čin pretakanja stvari u riječi pomaže vašem umu da se pokrene. Na ovaj ćete način dobiti i korisne savjete od bližnjih iako možda i nisu u potpunosti upućeni u vaš problem. Ponekad oni koji vas najbolje znaju ili oni koji vas mogu najbolje pročitati mogu detektirati zbog čega ste frustrirani te će vam priča s njima najviše pomoći.


Napravite nešto drugačije

Osjećaj da ste zapeli može biti vrlo frustrirajući te vam se može dogoditi da imate sve manje i manje volje. Mnogo ćete beneficirati ako samo zastanete na trenutak i uzmete predah. Slušajte glazbu, riješite križaljku ili napravite opuštajuću kupku. Odvlačeći misli i fokusirajući se na nešto drugo, prestajete opterećivati mozak i odmarate tijelo i um. Kada ste se malo osvježili i odmorili, vidjet ćete kada se vratite na posao da će vam ići lakše i da će vam se javiti nove ideje.


Udahnite svježi zrak

Svi smo mi u suštini životinje koje su se razvile u prirodi. Biti u zatvorenom prostoru ne odgovara našoj unutarnjoj i instinktivnoj prirodi. Potrebna nam je stimulacija, disanje na otvorenom zraku, promatranje svega što se događa u našoj okolini i osjećanje energije koja dolazi iz prirode. Tako da kad osjetite da ste zapeli i da ne možete više, navucite kaput i otiđite se barem prošetati vani. Nemojte misliti na ono što vas muči i zbog čega ste zapeli, već se prepustite prirodi i okolišu. Svakako ćete se vratiti na posao u boljem stanju nego u kojem ste izašli.


Stimulirajte osjetila

Ako ste zapeli na uredskom poslu ili sličnom, i niste u mogućnosti napraviti prijašnji savjet postoje druge male stvari koje će vam pomoći da vratite kreativnost i koncentraciju. Namjerno probudite vaša druga osjetila. Miris je najprimitivniji od svih osjetila i na njega moždano deblo odmah reagira. Zato na radnom mjestu zapalite mirisnu svijeću ili utrljajte mirisnu kremu na ruke. Možete malo i istražiti o aromaterapiji i odabrati mirise koji odmaraju um, poput lavande. Također, istražite i osjetilo dodira tako da dirate različite materijale što će vas smiriti i odvući vam pažnju.


Ostanite prisutni u sadašnjosti

Većini nas misli konstantno lutaju negdje i gube se. Stalno uspoređujemo prošlost sa sadašnjošću i radimo odluke za budućnost. Zaboravljamo da je samo sada, ovaj trenutak stvaran. Zato pokušajte što više ostati u sadašnjosti i doživljavajte kvalitetu trenutka. Zatvorite oči, budite svjesni svog disanja i ponavljajte „pristan/prisutna sam ovdje i sada“ tri puta. Radite ovo onoliko često koliko vam treba da se koncentrirate. Poimanje sadašnjosti je vrlo bitno za održavanje kreativnosti i koncentracije, ali i za vaš budući život. Vaša budućnost će biti svjetla samo ako se prepustite sadašnjosti i ostavite prošlost završenu. Ako imate problema s ostavljanjem prošlosti iza sebe zbog nekih neugodnih iskustava, događaja i trauma, u tome će vam pomoći i vaš Universum line raznim oblicima tarota, predviđanjima i savjetima. Zato budite svjesni trenutka u kojem živite da bi imali sretnu i mirnu budućnost!

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.