✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ (3,49kn) - mob. 0,63€ (4,78kn) /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako upotrijebiti intuiciju

Iako je ne upotrjebljavamo često, svi imamo dar intuicije. Njena svrha je da nas navede na određene odluke i situacije za našu korist. Naučite kako je koristiti da bi imali sretniji i uspješniji život.

kako upotrijebiti intuiciju

Doznajte u tekstu:

  • što je intuicija
  • kako je prepoznati
  • kako je povećati
  • kako je provesti u djela
  • savjeti tarot majstora

Što je intuicija

Intuicija se često naziva i šestim čulom. Ona je sposobnost osjećanja da će se nešto dogoditi, bez fizičkih znakova. Nitko još nije otkrio zašto ona postoji i funkcionira, ali ako je upotrjebljavamo na pravi način znatno ćemo poboljšati kvalitetu života.

Intuicija nam može dati male uvide u budućnost i zaštititi nas od opasnosti te ohrabriti za nove prilike. Ona nam također može pomoći kod procjenjivanja ljudi. Ako razvijate intuiciju, dobivate "osjećaj" oko mnogih stvari koje se događaju oko vas. Ako ih naučite slušati i prihvatiti, život će vam teći mnogo lakše.


Otkrivanje osjećaja intuicije

Intuiciju često ignoriramo zbog jakog logičnog razmišljanja koji nam je usađen još od djetinjstva. Ako vas netko živcira ili vam je neugodno u njegovoj blizini, vaša logika će vam reći da se ponašate iracionalno. Ali možda vam vaša intuicija želi poručiti nešto o toj osobi.

Za osjećaje koje proizvodi intuicija nam se može činiti da nastaju bez razloga, posebno ako su ti osjećaji anksioznost, tuga, sreća ili uzbuđenje. Na primjer, provodite vrijeme s nekim tko vas dovodi do ruba strpljenja, ali na površini ta osoba izgleda smireno, opušteno i povjerljivo. Zašto vas onda živcira? Postoji niz mogućih razloga zbog čega vam ta osoba "ne sjeda". Možda u biti uopće nije sretna već skriva depresiju, možda nije toliko iskrena i nema najbolje namjere.

Može vam se ponuditi posao snova, ali i dalje se osjećate nesigurno u vezi njega. Da li možda taj posao onda nije ono što ste zamišljali? Kako počnete koristiti vašu intuiciju, trebat ćete odvojiti svoje osjećaje, poput nedostatka samopouzdanja, nervoze i slično, od intuicije.

Intuicija se također može pojaviti kao "unutarnji glas", san, osjećaj ili spoznaja da radite nešto automatski bez nekog jasnog objašnjenja. Ona djeluje na mnogo načina jer nas želi voditi u bolji život i pomoći nam, pa je stoga ne pokušavajte racionalizirati.


Kako povećati intuiciju

Postoji nekoliko načina pomoću kojeg možete povećati intuiciju:

  • dnevna meditacija. Odvojite barem desetak minuta u danu kada ćete biti u miru i tišini i povezati se sa vašim unutarnjim bićem
  • provodite što više vremena u prirodi i sa životinjama. Šetnja šumom je puno efikasnija od bilo kojeg rituala jer vas smiruje i povezuje vas s instinktima
  • zabilježite svoje snove. Intuicija vam se često obraća kroz snove putem raznih simbola i događaja
  • pratite fizičke znakove. Ako vam je hladno ili vruće, osjećate "leptiriće" u trbuhu, bolesni ste, uznemireni ili imate neobjašnjivu bol, možda je to također jedan od znakova
  • pratite svoju intuiciju čak i onda kad je u krivu. Na taj način ćete ojačati i bolje se povezati sa samim sobom


Provedite intuiciju u djela

Svaki put kada morate donijeti neku važnu odluku, a ne znate odgovor, konzultirajte se sa svojom intuicijom. Bilo da imate povjerenja u intuiciju ili ne, zastanite na trenutak i zapitajte se "što mi instinkt kaže"?

Ako i dalje niste sigurni, uzmite si vremena da vam odluka sama dođe. Nemojte se prisiljavati na nagle odluke. Ako ste intuitivna osoba, onda ste i osjetljivi na potrebe drugih koje mogu utjecati na vas. Zbog toga je najbolje da važne situacije ostavite po strani i čekate kada ćete osjetiti koja je prava odluka.

Ako brzo morate donijeti jako važnu odluku i ne znate što da radite, prespavajte. Intuicija radi i u vašim snovima te vam može pomoći da imate jasniju sliku kada se probudite.

Pratite svoje putovanje s intuicijom da vidite koliko ste je razvili. Svaki put kada zapitate i oslonite se na intuiciju, zabilježite odgovor. Na taj način ćete zamijetiti znakove putem kojih vam se ona obraća.

Ako i dalje niste sigurni što vam intuicija želi poručiti, naš tim tarot majstora u Universum line-u će vam protumačiti znakove i snove koje vidite. Intuicija se javlja da bi nas navela na bolji i sretniji životni put, zato se prepustite i osluškujte ju!

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.