✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Izbjegnite napetost u vrijeme blagdana

Božićno vrijeme je razdoblje mira, sreće, ljubavi i brige za druge. Unatoč ovome može biti i prijelomno razdoblje u kojem se javljaju ljubavni problemi i nesuglasice. Zato popustite i riješite nesuglasice kako bi Božić s najmilijima protekao u miru, a ne konfliktima.

napetost blagdani

Pročitajte:

  • zašto je Božićno razdoblje ponekad "okidač"
  • važnosti pripreme i razgovora
  • iskrenosti prema sebi
  • izmirivanju odnosa s obitelji
  • mirnim zajedničkim trenutcima
  • dijeljenju značenja božićnog vremena


Božićno vrijeme kao okidač

Božićno vrijeme može postati više stresno nego radosno iz dva glavna razloga. Prvi je razlog da su očekivanja za vrijeme Božića izuzetno visoka. Mnogi od nas žele da sve bude savršeno, ispunjeno toplinom, dobrom hranom i bliskosti. Čak i odrasli, da budemo iskreni, očekuju blagdansku čaroliju, tako da ako nešto pođe krivo, zbog pritiska nam se čini još gorim. Razočarenje može biti prisutno u ovo vrijeme i vrlo lako mogu nastradati najbliži.

Drugi razlog je vrlo stresno vrijeme, sve je užurbano i svi smo pod pritiskom da nabavimo idealne poklone, obiđemo sve prijatelje i rodbinu, kupimo i isplaniramo sve na vrijeme. To znači da osoba koja vam je vrlo bliska, zbog vaše frustracije može dobiti loše komentare od vas. To je razumljivo, ali se baš i ne uklapa u vrijeme koje bi trebalo biti ispunjeno srećom i ljubavi.

Dobra vijest je da uz malo pažnje možete izbjeći probleme i uživati u ovom prekrasnom vremenu. Isprobajte sljedeće savjete i uživajte u istinski mirnom Božiću!


Razgovarajte

Nemojte se zavaravati da ako je Božić, da će sve biti divno i krasno te da će sve trzavice u vašoj vezi nestati. Možda će biti i još gore. Zato sjednite s voljenom osobom i porazgovarajte na koji način ćete riješiti nesuglasice i izbalansirati razlike.

Dobra ideja je napisati stvari koje mislite da bi mogle biti problem. Nemojte to shvatiti kao negativno razmišljanje, nego realistično planiranje. Na primjer, ako jedan od vas misli da daje više, razmislite što drugi može napraviti da bi izjednačio napore. Razmislite da li ste kod planiranja oboje sretni s rezultatom i što možete napraviti jedno drugom da bi smanjili stres za vrijeme blagdana.


Budite iskreni prema sebi

Kako možete biti loše raspoloženi uz sve božićne pjesme na radiju, lijepo ukrašeni grad, kuhano vino s prijateljima i toplinu lijepo ukrašenog doma? U stvari, imate se pravo osjećati onako kako se osjećate. Možda ste preokupirani, anksiozni, umorni ili jednostavno niste u blagdanskom raspoloženju.

Zato nemojte lagati sebi i pretvarati se da ste uzbuđeni u ovo vrijeme. Ako se zaista teško nosite u ovo vrijeme, obratite se prijateljima i obitelji s problemom. Radije izostanite sa zabave i riješite nesuglasice i probleme kako bi se osjećali dobro, pa tek onda prijeđite na blagdansko raspoloženje.


Smirite situaciju s obitelji

Obitelj je ponekad teška, pogotovo ako ste vjenčani i imate i drugu obitelj. Za vrijeme blagdana ćete doživjeti razne nesuglasice jer ćete morati birati strane. Ukoliko ste odlučili spojiti obitelji i svi proslaviti Božić skupa, sigurno vam neće biti lako. Zato promislite o mogućnostima i realno se pripremite.

Ako niste u dobrim odnosima s obitelji vaše druge polovice, tijekom blagdana nećete se magično zavoliti. Zato ograničite druženje u kojem ćete biti pristojni i ne gubiti sebe. Nemojte se opterećivati tko se kome sviđa, zašto imate nesuglasice, nego jednostavno uživajte u blagdanima i počastite se.


Mirni zajednički trenutci

U gužvi blagdanskog razdoblja nećete biti zajedno ako se ne potrudite. Da bi izbjegli svađe i nesuglasice, pustite blagdanske obaveze i provedite vrijeme zajedno. Otiđite vani na ručak, u kino, prošetajte gradom i nemojte dozvoliti da blagdanska frustracija dođe između vas. Jedan od najljepših aspekata Božića je da ga provedete zajedno u ljubavi i miru.


Podijelite značenje Božića s drugima

Bilo da ste kršćanin ili imate druga vjerska uvjerenja, značenje Božića je isto- širenje mira i blagostanja u svijetu, pomaganje onima najpotrebnijima i prolaženje unutarnjeg mira. Osim što ćete pomoći onima koji su lošijeg socijalnog statusa od vas, pomozite i sebi. Pronađite i vi unutarnji mir, blagostanje i ljubav jer ćete biti puno sretniji i zadovoljniji. Ako vam to ne polazi za rukom te se teško pronalazite, ne zaboravite da su naši tarot majstori uz vas i slobodi za sva vaša pitanja i tarot!

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.