✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako zavoljeti samog sebe i imati pozitivan pogled na svijet

Mnogi od nas provode previše vremena razmišljajući o vezama. Ako niste u vezi vjerojatno često razmišljate i sanjate o toj posebnoj osobi i životu s njom. Ako ste pak u vezi pokušavate biti dobar partner i radite na vezi u svakom aspektu. Mnogi ljudi u dugim vezama žele da se partner bolje odnosi prema njima i pruži im veću pažnju te se previše trude istaknuti svoje potrebe. U svemu ovome nešto nedostaje, a to je vitalna veza sa samim sobom. Dobra veza i zadovoljstvo sa samim sobom pomaže riješiti sve navedene probleme, odnosno poboljšava partnerstvo i ljubav.

zavoljeti sebe

Zavoljeti samog sebe

Često se trudimo oko toga da nam partner pokloni pažnju, poštivanje i naklonost jer u stvari tražimo prihvaćanje. Ako nam nedostaje samopouzdanja i osjećamo prazninu želimo da nam partner pomogne u tome obasipajući nas komplimentima. Međutim to može ugroziti našu vezu i staviti veliki teret jer iako nas partner voli, ne smijemo od njega očekivati da nas "zakrpa". Partner nikada ne može popuniti prazninu u nama koja je nastala uslijed nezadovoljstva. S druge strane ako uđete u vezu puni samopouzdanja i dobrog osjećaja, nemate potrebu da vaš partner popunjava praznine i dokazuje koliko vrijedite. Ako ste zadovoljni sami sa sobom možete više energije uložiti u vezu čime imate veće šanse da će uspjeti. Iako to stvara određeni paradoks, istina je da što manje nekoga trebate da se osjećate bolje tim ćete biti u uspješnijoj vezi. Ostaje samo pitanje kako doći do samopouzdanja i osjećaja ispunjenosti? Tako da imate dobru vezu sa samim sobom što ćete postići ako radite na pozitivnim mislima.

Dobru vezu sa sobom ćete postići tako da prvo prestanete negativno razmišljati i pričati o sebi. Koliko puta u danu kažete sami sebi da ste glupi, nesposobni i nedovoljno dobri? Ako stanete i poslušate se,  shvatit ćete koliko ste nepravedni prema sebi. Zasigurno nikada ne bi tako pričali o osobi do koje vam je stalo i ne bi očekivali da ona tako priča o vama. Najvažnije je da shvatite da morate ispraviti mišljenje o sebi jer vaš um i tijelo pate.

Postanite svjesni svojih negativnih misli i promijenite ih svaki put kada ih primijetite. Negativne misli zamijenite pozitivnima i relaksirajućima. Ako napravite pogrešku oprostite je sami sebi jer jednostavno svi griješimo. Recite sami sebi da možete nešto naučiti iz vlastite pogreške, da je pogreška bila razumna i da ćete se poboljšati. Zatim počnite sebi govoriti dobre strane i kvalitete. Možda će vam se to isprva učiniti čudnim ali kada vam to postane navika osjećati ćete se puno bolje.

Zaustavite unutarnji bijes i počnite cijeniti sami sebe kao najboljeg prijatelja. Što bi vam najbolji prijatelj rekao i koji bi vam savjet dao? Netko tko vas voli i cijeni sigurno ima puno pozitivnih misli o vama što je ohrabrujuće. Zato kada se osjećate loše, zbunjeno i povrijeđeno pitajte prijatelja u sebi što bi on napravio u situaciji u kojoj ste se našli. Izgovorite naglas sve komplimente koji će vas ohrabriti. Ako vam je ovo neobično i teško, zamislite da pričate s pravim prijateljem. S vremenom će vam postati lakše i biti ćete zadovoljniji sa sobom.

Također se zapitajte koliko često radite ne zadovoljavajuće stvari, provodite vrijeme s ljudima koji vam nisu dragi i stvarate navike koje oštećuju vaše psihičko i fizičko stanje? Većina nas je rob vlastitih navika, razmišljanja i rutina. Neka vam novostečeni unutarnji prijatelj pomogne da se oslobodite navika i da počnete živjeti u sreći. Da bi stekli što veće samopouzdanje, morate se riješiti i određenih obrazaca ponašanja poput prejedanja, konzumiranja previše alkohola i ne kretanja koji mogu narušiti zdravlje. Sve se ovo može riješiti ljubavlju prema sebi i ne govoreći da smo promašeni slučaj i da nam treba drastična disciplina.

Koliko se često izgubite u negativnim razmišljanjima, zamišljate samo najgore i bacate se u očaj? Duboko u sebi ste vjerojatno povjerovali da ne zaslužujete biti sretni i pomirili ste se sa negativnošću. Zaboravili ste da sve u životu dolazi od našeg pogleda na stvari i događaje oko sebe te ako počnete gledati pozitivno na sebe i živjet ćete sretnije. Uzmite si vremena da promislite o stvarima koje vas rastužuju i stvaraju vam negativnu energiju. Sagledajte ih na pozitivan način, odnosno što možete promijeniti da bi postali sretniji. Pošaljite si poruku da možete riješiti sve prepreke u životu i da zaslužujete biti sretni i zadovoljni. Svi doživimo teške periode koji nas obeshrabre, zbune i promjenu pogled na život. Da ne bi potonuli u negativnim razmišljanjima bitno se vratiti na pravi put i živjeti u sreći. U tome vam može pomoći Universum line tarot sa svojim savjetima i približiti vam ono što vam je zapisano u zvijezdama. Pomoći ćemo vam da djelujete u sadašnjosti kako bi bili sretni i u budućnosti!

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.