✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ - mob. 0,63€ /min

Universum Line Tarot - Blog

Pretvorite tugu u sreću

Pretvorite tugu u sreću u pet koraka

Svi se ponekad osjećamo bezvoljno, a ako smo doživjeli bilo kakav gubitak sasvim je u redu da osjećamo tugu. Ona  je prirodna reakcija na neki događaj ali nije dobro ukoliko traje predugo. Ako ste zaglavili u osjećaju tuge i jada, može vam se činiti kao da nema izlaza. Naravno da postoji izlaz i  razne stvari koje možete napraviti da bi se pokrenuli.

Razlika između tuge i depresije

Depresija je riječ koju danas jako često čujemo i nije čudno da nas ponekad i najbliži tako etiketiraju. Možda čak i sami mislite da ste depresivni. Tuga je priroda reakcija na određeni gubitak, poteškoće u životu, dok je depresija medicinska dijagnoza teškog stanja.

Ako ste tužni s razlogom, onda je to zdrav i prirodan osjećaj. Bolje je takve osjećaje izražavati, nego potiskivati. Tuga se ne mora tretirati i liječiti s lijekovima, već razumijevanjem i podrškom bližnjih osoba. Ako ste tužni, zapamtite onu izreku " nakon kiše je uvijek sunce". Zato imajte vjere i oporavak od tuge će doći prirodno.


Prvi korak- prihvatite tugu

Kada se osjećate loše, razumljivo je da se želite izvući iz tog stanja što prije. Možete se boriti s tugom, čak i pretvarati da ste dobro, ali na taj način samo sebi otežavate i negirate svoje osjećaje. Svaki put kada se trudite biti sretni i ne uspijete, osjećate se prazno i očajno. To se događa jer se bacate u situacije u kojima ste uživali, a sada vas ne vesele. Zato se nemojte toliko truditi, nego sjednite u tišini i pozdravite tugu. Neka vas osjećaji prožmu jer jednom kada prihvatite svoje stanje, napredovati ćete i prije se riješiti tuge.


Drugi korak- budite u sadašnjem trenutku

Vježbanje svjesnosti sadašnjeg trenutka je vrlo zdrava aktivnost. To možete postići raznim tipovima meditacija, u grupi ili zasebno. To je nešto što se ne vježba jednom tjedno, već svaki dan i postaje način života, a ne obveza. Meditacija na prvu može biti jako teška jer nam kroz glavu prolazi toliko misli, bilo da su prošle ili buduće. S vježbom meditacija postaje sve lakša, odnosno opušta vas i pomaže da živite u trenutku, u sadašnjosti. Za ovo vam ne treba puno vremena. Dovoljno je da odvojite deset, petnaest minuta u danu i izaberete što mirnije mjesto da se možete opustiti. Obratite pozornost na vaše emocije koje se javljaju tijekom meditacije i da li se mijenjaju. Ako uspijete postići stanje bez misli, čestitamo jer ste spoznali vlastitog sebe i zaista bili prisutni u trenutku.


Treći korak- obratite se drugima

Zbog tuge se vrlo lako možete izolirati od drugih. Zbog svoje tuge možete smatrati da niste baš pogodni za društvo i da ćete "ubiti" atmosferu. Ispod tuge se često krije i ljutnja koja može crpiti vašu energiju. Zbog toga vjerojatno smatrate da vam nitko ne može pomoći. Svi osjećaji koje imate su potpuno normalni i prirodni, ali samoća vam neće pomoći u tome da ih promijenite. Treba vam kontakt s ljudima da bi ste ozdravili. Zato se obratite bilo kome za koga mislite da bi vam najviše pomogao.


Četvrti korak- vjerujte u bolje

Što god da vam se dogodi, nikad ne odustajte. Kako god se osjećali u ovom trenutku, čak i ako ne vidite smisao u ničemu, stvari će se promijeniti. Što ste otvoreniji za promjenu, ona će se i brže dogoditi.

Vrijeme sve liječi i nauči nas da krenemo dalje. Naravno neke rane ne mogu zaliječiti, kao gubitak voljene osobe, ali vrijeme nas nauči da se pokrenemo i da će doći dan kada ćemo se ponovo sresti s njima.

Zato vjerujte u bolje dane, jer oni uvijek dolaze!


Peti korak- izrecite svaki dan neku zahvalnost

Možda će vam se ovo činiti jako teško i glupo u teškim trenutcima, ali kada razmislite shvatit ćete na koliko "malih" stvari možete biti zahvalni. Počnite svaki dan zapisivati dvije zahvalnosti i ne samo da ćete krenuti dalje nego ćete početi i više cijeniti svoj život. Neka vam zahvalnosti budu temeljne, kao npr. "zahvalan/zahvalna sam što mogu čuti sve zvukove oko sebe" ili "zahvalna/zahvalan sam na toplom domu koji mi pruža skrovište i sigurnost".

Zahvalnost je osjećaj koji vas vraća sadašnjem trenutku i pruža ljubav. Jednom kada počnete izražavati zahvalnost, pomoći ćete da smirite ili izlijećite svoju tugu.

Ako vam je teško, i ne znate kome bi se obratili, uz vas je uvijek Universum line. Naši tarot majstori će vam savjetima pomoći da prihvatite situaciju i krenete dalje. Čekaju vas bolji i sretniji dani!

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.