✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ (3,49kn) - mob. 0,63€ (4,78kn) /min

Universum Line Tarot - Blog

Deset lekcija koje možete naučiti od djece

Da li se sjećate vremena kada su vam dani bili dugi, ljeta se činila kao vječnost i bili ste uzbuđeni oko malih stvari te zaista uživali u onome što radite? Sve što ste radili ste duboko i osjećali. Sigurno se često zapitate zašto je vaše djetinjstvo moralo završiti? S našim savjetima se možete vratiti u te dane i ponovo se osjećati puni energije.

djeca učenje

Zašto je dobro biti djetinjast

Svi znamo da moramo odrasti i funkcionirati u zahtjevnom i ponekad okrutnom svijetu ali biti odrastao ne znači napustiti sve dobrobiti djetinjstva. U stvari, puno aspekata života nam puno bolje ide ako u njih unesemo stav djeteta. Zato oslobodite dijete u sebi i pripremite se za sretniji život!


Iskoristite maštu

Nemojte dopustiti da vam svakidašnje obveze ubiju maštu. Razmislite o aspektima u kojima bi vam mašta pomogla u životu, od kuhanja bolje hrane do zarađivanja više novca. Prihvatite činjenicu da je mašta vitalna. Kada dijete priča o svojim ciljevima ili vam priča neku izmišljenu priču, da li mu kažete da je to glupo ili dopustite da vas povedu u svoj svijet? Uvijek budite spremni na to putovanje i osjetit ćete kako vam sreća polako ulazi u život.


Budite uzbuđeni

Samo promotrite ponašanje djece na Božić, rođendane i ostale prigode. Oni se uvijek vesele blagdanima i novim iskustvima poput sklapanja novih prijateljstava, igračkama i rodbini. Što nije lijepo živjeti tako radosno? Usredotočite se i vi na nove stvari koje vam pružaju užitak u životu, koliko god bile male. Bitno je da osjetite te leptiriće u trbuhu!


Zaokupirajte se

Koliko često vidite malo dijete kako zuri u prazno i dosadno mu je? Najčešće ako su bolesni jer će inače uvijek naći nešto što će ih zanimati. Zato gdje god išli i bili pronađite nešto što će vas interesirati i odvući vam pažnju poput dobre knjige ili križaljke.


Nemojte se toliko brinuti

Često promislite kako bi bilo dobro da se vaša djeca više brinu jer bi bila pažljivija, a vi se ne bi morali toliko brinuti da im se nešto ne dogodi. Ali često su djeca svjesna opasnosti, samo ih ne očekuju na svakom uglu. Ako prihvatite dječju razigranost i vi ćete se bolje osjećati jer nećete biti stalno napeti.


Opustite se

Ovo je ponovo nešto što bi htjeli da vaša djeca manje rade, pogotovo kad želite da izvrše neki zadatak poput pranja zubi ili odlaska u krevet. Umjesto da imate sve pod kontrolom, sjednite s njima i uživajte u razigranosti i životu bez stresa. Uživajte s njima i cijenite te trenutke. Možda će vas kasnije i poslušati ili vam ono što ste htjeli da naprave neće biti toliko više važno.


Ne osuđujte

Koliko god bili dobri i ljubazni, uvijek imamo trunku sumnje zbog koje često osuđujemo ljude oko sebe. Vjerojatno često i sebe osuđujete i kritizirate. Zato naučite biti što više u trenutku u kojem se nalazite i prihvatite ljude onakvima kakvi jesu, kao što to rade djeca.


Igrajte se

Zar ne izgleda zabavno kada dijete uživa u skakanju na trampolinu, plivanju, rolanju itd? Zaboravite na tren “ozbiljni” društveni život poput odlaska u kino ili kazalište već kopirajte djecu te se prestanite brinuti o tome kako ćete izgledati i što će drugi misliti o vama.


Sve što vam treba je ljubav

Djeca koja odrastaju u zdravoj okolini imaju bezuvjetnu ljubav koju svima pokazuju. Ako izgubite strpljenje s njima ne samo da će vam oprostiti već će i zaboraviti te vas dalje voliti. Ljubav drži ljude i sve oko sebe na okupu, a bezuvjetna ljubav je nešto što zaista možete naučiti i usvojiti od djece.


Samopouzdanje

Većina djece ima potpuno samopouzdanje i vjeruje u svoje sposobnosti što god radili. Djeca se ne boje imati velike snove. Čak i ako ne uspiju, shvate to kao priliku za učenje i rast. Pobrinite se da preuzmete taj stav, a da ga vaša djeca nikada ne izgube.


Budite veseli

Djeca se ne zamaraju strogoćom i ne drže se samo jedne stvari i vizije. Jedan dan žele biti doktori, drugi dan plesači, a sljedeći nešto treće. Zašto se onda vi morate držati samo jedne stvari i ne biti svestrani? Zar nije svrha probati u životu što više stvari i uživati? Dozvolite si da mijenjate mišljenja i isprobavate razne stvari.

U ovom smo članku sagledali prednosti mašte, uzbuđenja, opuštanja, igre, ljubavi, samopouzdanja i nedosljednosti. Prakticirajte barem neke od njih i možete doživjeti preporod svoje kreativnosti i entuzijazma za život. Za više osobnih savjeta, naši tarot majstori su uvijek na raspolaganju. Zašto se ustručavati? Nazovite nas već danas i dopustite nam da vam pomognemo da izvučete najbolje iz sebe.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.