✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ (3,49kn) - mob. 0,63€ (4,78kn) /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako riješiti konflikt na zdravi način

Konflikti i nesuglasice u vezi ne moraju nužno biti loš znak. Oni u stvari mogu biti odlika zdrave veze u kojoj vlada međusobna ljubav, poštivanje i potreba za slaganjem. Dakako, nužno je za čvrstu vezu da svaki konflikt riješite na zdravi način. Promotrite sljedeće točke i proradite na tome da vas konflikti zbližavaju, a ne razaraju.

riješiti konflikt

Budite svjesni svojih osjećaja

Svjesnost znači da promatrate, osjećate i živite u trenutku. Nikada nemojte suzdržavati emocije i sami ih sebi braniti. Prigrlite sve svoje osjećaje jer ne postoji krivi osjećaj. Ako ste jedni od onih koji suzdržavaju ili ne znaju izražavat svoje osjećaje, možda bi vam bilo dobro da ih počnete zapisivati. Na taj način ćete jasnije shvatiti što osjećate i kamo ide tijek vašeg raspoloženja. Nemojte se iznenaditi ako neki od njih budu i kontradiktorni.


Volite se

Ovo vam možda zvuči kao neobična uputa za rješavanje konflikta ali je važna ukoliko u sebi zadržavate osjećaje i imate nisko samopouzdanje. Ako mrzite što osjećate nešto poput ljutnje ili ljubomore ili se sramite, možete izgubiti sebe i svoje samopouzdanje. Ne morate biti savršeni da biste se voljeli. Svi se mi ponekad borimo sami sa sobom kada je riječ o vezi jer se bojimo da ne bi nešto krivo napravili. Da bi ste voljeli drugoga, odnosno u ovom slučaju partnera, morate voliti sami sebe. Zato budite blagi prema sebi, prihvatite svoje osjećaje i ne zaboravite svoje vrline. Bez obzira o čemu je riječ u svakom konfliktu se vaš glas mora čuti.


Analizirajte

Prihvaćanje svojih osjećaja i briga o sebi ne znači da se zanosite, često svađate i urlate jedni na druge. Ako osjećate nešto, ne znači da to morate odmah i izraziti. Naravno da vaš partner treba biti svjestan vaših osjećaja, ali birajte riječi i nemojte reći nešto zbog čega ćete kasnije požaliti.

Pokušajte opaziti u kojem trenutku su se pobudili određeni osjećaji. Da li oni imaju veze samo s vašim partnerom ili se javljaju zbog loših iskustava iz prošlosti? Koji je najdominantniji osjećaj? Da li ste razumni i prihvaćate osjećaje vašeg partnera? Što s razgovorom želite postići?

Neke od ovih stvari je dobro i zapisati jer će te na taj način dobiti odgovore crno na bijelo.


Izaberite svoje mjesto i vrijeme

Neugodna strana konflikta je da se često javlja u trenutcima kada ga je najnezgodnije riješiti. Do nesuglasica najčešće dođe prilikom posjeta rodbine, spremanja gostiju, priprema za putovanje i slično. Stres koji se javlja u ovakvim situacijama može potaknuti svađu i međusobnu ljutnju. Ako je ikako moguće, u ovakvim situacijama nemojte uopće ulaziti u ikakve rasprave. Potiho recite da niste sretni sa situacijom i da ćete kasnije o njoj raspraviti. To ne znači izbjegavanje problema jer ćete ga kasnije raspraviti, već biranje mjesta i vremena za zdravi razgovor.


Budite jasni, smireni i odlučni

Kada se raspravljate želite biti jaki. Ova vrsta "moći" nije zastrašivanje, maltretiranje ili dokazivanje tko je pametniji. Ona se javlja u svrhu stvaranja hrabrosti da kažete ono što želite i stojite iza svoje riječi. Zato se oduprite osjećajima poput krivnje i srama. Prihvatite ih ali im ne dajte da vas kontroliraju. Ako ste ljuti, nemojte vrijeđati i biti bezobrazni. Uvijek se držite onoga što imate reći i to recite što mirnije i zdravije.

Budite jednostavni. Nemojte ostaviti prostora za nagađanje i nemojte prigovarati.


Zaboravite prošlost

Možda su se u prošlosti dogodile neke stvari koji nisu završile ili su utjecale na sadašnjost. Bez obzira na to, ostavite prošlost iza sebe. Ukoliko vam se dogodila neka situacija u prošlosti zbog koje u sadašnjosti imate neke probleme, to je nešto što morate riješiti sami sa sobom jer vaš partner nema ništa s tim. On vam može pomoći ali ga ne možete zbog toga krivit.


Slušajte partnera

U žaru trenutka u raspravi je slušanje partnera najteža stvar ali ipak pokušajte dati i njemu da dođe do riječi. Vaš dragi ili draga vam možda želi reći neke stvari s kojima se i vi slažete. Možda imaju i sumnje, strahove ili poteškoće za koje vi ni ne znate. Dobro je držati se onoga što mislite i jasno izraziti svoj stav ali dajte i svom partneru šansu.


Budite jasni oko onoga što želite postići

Možda jednostavno želite reći što osjećate jer smatrate da ne pričate dovoljno s partnerom. Ako je riječ isključivo o tome dajte svom partneru do znanja da ne očekujete ništa od njega nego samo tražite empatiju i razumijevanje.

Ako tražite promjenu, pokušajte se složiti s partnerom oko pozitivnih aspekata vaših zahtjeva. Zajedno dogovorite na koji način će stvari od sada ići.


Uvijek se pomirite

Stara izreka kaže da ne idete nikada ljuti na spavanje. Svaki par ima faze u vezi kada se ne slaže i kada se više prepire nego uživa. Bez obzira na to, ljubav je ta koja uvijek stoji između vas.

Zapitajte se što vam najviše znači, to da ste u pravu ili da dijelite zajedničke trenutke pune ljubavi. Ponekad je dobro pustiti svađu ili napraviti kompromis. Život je prekratak, a ljubav prebitna da bi je trošili na svađe. Ako ne znate kontrolirati tijek svađe ili imat ozbiljnijih problema s partnerom zbog čega se stalno svađate, uhodani tim tarot majstora Universum line-a će vam rado pomoći da obnovite ljubav u vašem životu.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.