✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ (3,49kn) - mob. 0,63€ (4,78kn) /min

Universum Line Tarot - Blog

Sedam koraka do oprosta

Često smo u životu znali čuti kako moramo zaboraviti i ne obazirati se na neke stvari. Takve izjave mogu biti vrlo štetne te kada vas netko povrijedi, zadnja stvar koju želite čuti je da toj osobi nešto dugujete. Istina je da osobi koja vas je povrijedila ne dugujete apsolutno ništa, već ste vi taj kojemu dugujete oprost. Sami oprost vas može u potpunosti zacijeliti jer preko njega možete krenuti dalje i biti slobodni.

oprost koraci

Koraci prema oprostu

Sedam je magični broj kada je u pitanju oprost te upravo toliko ima i koraka do emocionalnog mira:

  1. Imajte hrabrosti da osjetite prave emocije, duboko i u potpunosti, koliko god to boljelo.
  2. Zapišite razloge zbog kojih zadržavate te osjećaje i odgađate oprost.
  3. Razmislite koliko vam oprost znači.
  4. Oslobodite se od ljutnje i bijesa i to odmah.
  5. Zamislite budućnost bez ljutnje i zavisti
  6. Uspostavite iskreni kontakt i odnos
  7. Promijenite svoju svijest na oprost

 

Budite otvoreni prema svojim osjećajima

Prestanite sve racionalizirati, okrivljavati sebe i druge te tražiti motive i osjećati se kao žrtva. Zapitajte se radije što točno osjećate u suštini i preuzmite odgovornost za svoje osjećaje. Kada zaista shvatite svoje osjećaje, prepoznati ćete kakva je točno bila situacija u kojoj ste se našli i zbog koje ste se eventualno osjećali povrijeđeno. Na taj način ćete i naučiti postaviti se u određenim situacijama.


Zabilježite svoje razloge protiv oprosta

Zapišite detaljno svoju tugu, prespavajte i ujutro pročitajte i dodajte nove osjećaje. Bilježite ih dnevno kroz tjedan dana. Ako prođu tri dana da niste ništa novo dodali, stavite listu sa strane. Može vam pomoći da pišete osjećaje u obliku pisma koje ste adresirali na tu osobu koja vas je povrijedila.


Koliko vam oprost znači?

Sada kada ste počeli razmišljati o tome, koliko vam oprost počinje značiti? Samo što ste sagledali situaciju na drugačiji način i počeli drukčije je vrednovati, pomakli ste stanje uma. Ipak, nemojte se forsirati jer možete počet razmišljati kako bi nešto trebali i morate, a to je upravo ono što bi trebalo izbjeći.


Oslobodite se negativnih emocija

Pogledajte ponovo pismo koje ste napisali i razmislite o svim stavkama koje ste iznijeli u njemu. Kada ste razmislili, u situaciji ste u kojoj možete odlučiti otpustiti ljutnju i gnjev. Na vama je što ćete odlučiti jer trebate biti spremni za to i napraviti onako kako se osjećate. Svakako obratite pozornost na druge aspekte i zabilježite da li se vaše emocije polako stišavaju.


Zamislite dobru budućnost

Kakva bi vam bila budućnost da se oslobodite ove grozne emocije? Kako bi bilo da ste pozitivni, prirodni, mirni? Da li osjećate toplinu oko srca i da li je moguće da osjećate toplinu zbog osobe koja vas je povrijedila? Da li možete otpustiti ljutnju kako bi bili slobodni? Vi ste taj koji ima moć i koji odlučuje o svojim osjećajima.


Uspostavite iskren i pozitivan kontakt

Ako se osjećate spremno, uspostavite kontakt s osobom koja vas je povrijedila. Ovisno o situaciji, poruka ili pismo su najbolji načini da počnete. Pažljivo odabirite riječi jer one također imaju svoju snagu. Svaki kontakt koji uspostavite će pomoći vama, a možda i drugoj strani.


Promijenite svoju svijest

Ovaj korak je najjednostavniji jer ne morate praktički napraviti ništa. Oprost je prirodniji i jednostavniji nego što mislite. Ako ste zaista pustili oprost u svoj život, osvijetlili ste ga i spiritualno sazrjeli. Kada dođete do točke kada možete lako opraštati, završili ste važan korak na duhovnom putu i korak ste bliže sreći.

Doći do oprosta nije jednostavno jer je to put s osobnim preprekama i novim otkrivanjima. Ako mislite da vam nikako ne ide i došli ste do mrtve točke te ne znate kako dalje, naš tim uhodanih tarot stručnjaka će vam pomoći s predviđanjima i savjetima!

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.