✆ 064 51 51 51 - tel. 0,46€ (3,49kn) - mob. 0,63€ (4,78kn) /min

Universum Line Tarot - Blog

Kako se nositi s osjećajem nedostatka stabilnosti

Svi želimo imati osjećaj stabilnosti i dobar život koji je predvidljiv. Kad sve ide po planu povjerujemo da će se tako i nastaviti te da nećemo imati prepreke u daljnjem životu. Tek kada stvari krenu naopako doživimo veliki šok. Stabilnost je iluzija jer je život nepredvidljiv i stalno se mijenja. Kada stvari krenu nizbrdo i dogode se neočekivane situacije pomirite se situacijom tražeći vlastitu duhovnost, zahvalnost i ne razmišljajući predaleko i negativno.

nedostatak stabilnosti

Njegujte duhovnost

Imati bilo kakva religijska i duhovna uvjerenja je pozitivno u trenutcima kada imate osjećaj da sve ide naopako i da vam se život raspada. Što god da vam se loše događa, bilo da je riječ o osjećaju nepovjerenja, nestabilnosti ili straha od nepoznatog, u svijetu duhovnosti postoji beskonačnost mira. Uključite bilo kakav oblik prakticiranja duhovnosti poput meditacija, molitve ili pozitivnih afirmacija u svoju dnevnu rutinu. Provodite vrijeme s ljudima koji vjeruju u vas i podržavaju vas u svemu. Ako prakticirate ove savjete uskoro će se mir ponovo uspostaviti u vašoj duši i brzo ćete se vratiti pozitivnom svijetu.


Usredotočite se na jednostavne stvari

Bez obzira na ono što vas trenutno opterećuje i što se nosite s negativnošću, ne znači da ne možete uživati u malim stvarima. Pokušajte suziti izbor i cijenite što je pravo u sadašnjem trenutku. Šalica čaja, dobar program na televiziji, čaša dobrog vina, prekrasni sumrak, opuštajuća glazba ili druženje s dragom osobom- velike su šanse da vam je bar jedna stvar od navedenih dostupna. Ljudi uživaju u ovakvim malim stvarima već stoljećima, tako da ih i vi prigrlite i dajte im svoj pečat.


Budite zahvalni

Iako imate određene sumnje u životu, posjedujete mnoge darove i kvalitete koje uzimate zdravo za gotovo. Možda ste se razočarali u ljubavnu vezu u koju ste puno ulagali, ali da li ste se zapitali što je s drugim ljudima koji vas okružuju i kojima je stalo do vas poput obitelji, prijatelja i kolega s posla? Uživajte u ljubavi i naklonosti koja vam je dostupna. Možda su vam posao i financije klimavi ali postoje ostali aspekti u životu, skriveni talenti i potencijalni budući planovi. Ako vas brine zdravlje, budite zahvalni na svakoj pomoći koju primate. Ne dozvolite da vas vaša ljutnja uzrokovana novonastalom situacijom koči na putu osnovne zahvalnosti. Primite ju i ona će vas zaliječiti stvarajući dojam stabilnosti.


Odbijte gledati predaleko

Osjećate se kao da ste na klimavom brodu usred oluje i da će se stvari oteti kontroli? U ovakvim situacijama je lako početi vjerovati da stiže veliki val neprilika koji će vas oboriti. Izbjegavajte ovakva razmišljanja. Kada imate puno problema s kojima se morate suočiti, pokušavajte biti što prisutniji u sadašnjosti i živite dan po dan. Zadajte si dnevne zadatke i obavite ih najbolje što možete, a nakon njih legnite i opustite se. Kada se počnete brinuti- a sigurno hoćete kada nastupi nevolja- skrenite pozornost i uživajte u nekim malim stvarima poput šalice dobre kave. Shvatite da zaista nema smisla gledati predaleko i razmišljati o problemima i nedaćama koje bi vas mogle zadesiti. Naravno da si morate zadati planove i ciljeve u životu ali koncentrirajte se na što bližu budućnost. Na taj način ćete razmišljati pozitivnije i više se približiti cilju.


Otjerajte negativne misli

Pridržavanjem svega gore navedenoga stvoriti ćete odlučnost da se riješite negativnih i neutemeljenih misli o sebi i budućnosti. Naravno, naš um nije tako jednostavan i ponekad baš kad promislite kako ne smijete razmišljati negativno ćete upravo to početi raditi. Zato se pokušavajte pridržavati sljedećih savjeta:

  • Shvatite da vam razmišljanje o ovakvim stvarima neće pomoći. Zamišljanje svih negativnih stvari vas neće ojačati i pripremiti za ono što vas čeka. Upravo suprotno, preplašit će vas i još više zakopati, tako da obećajte si da ćete biti smireni i razumni.
  • Kada se uhvatite u negativnim mislima pokušajte preusmjeriti pažnju na nešto drugo. To možete postići slušanjem glazbe, pričanjem na mobitel s prijateljem ili bilo čim što će vas opustiti i pročistiti.
  • Postanite svjesni dijelova tijela koji se aktiviraju prilikom negativnih misli. Na primjer promotrite da li vas zaboli trbuh ili dobijete osjećaj mučnine, tenzije u vratu, glavobolju. Izmasirajte taj dio tijela u kojem se aktivirala bol da se riješite i fizički negativnosti.
  • Družite se s ljudima koji vam se čine stabilnima i koji vas podržavaju i ohrabruju.

Ako imate dubljih problema i zanima vas kakva vas budućnost čeka i nikako ne možete uspostaviti osjećaj stabilnosti posavjetujte se s našim timom tarot stručnjaka koji će vas vrlo rado saslušati i vratiti ubrzo na pravi put.

Povezani članci

Koristimo kolačiće
Kako bi vam pružili najbolje online iskustvo, ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.